Съюзниците в НАТО имат различни възгледи по въпроса за Северен

...
Съюзниците в НАТО имат различни възгледи по въпроса за Северен
Коментари Харесай

Разнобой в НАТО по въпроса за Северен поток 2

Съюзниците в НАТО имат разнообразни възгледи по въпроса за " Северен поток 2 ". Това съобщи на конференция по тематиката генералният секретар на военни съюз Йенс Столтенберг, оповестява TeleTrader.

Той обаче увери, че всички съдружници са единомислещи по отношение на значимостта на диверсификацият а на източниците на доставки на сила. По доста аргументи - екологични аргументи, само че и от съображения за сигурност, посочи Столтенберг.

Той акцентира, че НАТО предизвиква съдружниците си да диверсифицират доставките си като част от енергийния преход и поради " забележителното понижаване " на съветския експорт.
 Москва даде обещание да съблюдава нормите при узаконяване на
Москва даде обещание да съблюдава нормите при узаконяване на " Северен поток 2 "

Европейски Съюз да не удължава процедурата изкуствено, упорства Русия



Припомняме, немският министър на защитата предизвести да не се употребява противоречивият газопровод в опит да се позволи спорът сред Украйна и Русия, като го назова " откъслечен ".

" Северен поток 2 " би трябвало да удвои доставките на на ниска цена природен газ от Русия за Германия, който съгласно най-голямата стопанска система в Европейски Съюз е нужен да ѝ помогне в преходния интервал след изоставянето на въглищата и нуклеарната сила.
 Германия убеждава:
Германия убеждава: " Северен поток 2 " не е обвързван с спора сред Украйна и Русия

Газопроводът не трябвало да бъде въвличан в този спор

Газопроводът се състои от две тръби с общ потенциал от 55 милиарда куб. метра газ годишно и е положен от крайбрежията на Русия през Балтийско море до Германия.

Но планът на стойност 10 милиарда евро в продължение на години беше преследван от забавяния и провокира яростни рецензии от източноевропейски съдружници на Германия като Полша, както и от Съединени американски щати.

Той бешено немският енергиен регулатор BNetzA съобщи, че процесът на утвърждение на газопровода евентуално ще се проточи до втората половина на 2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР