Съюзниците ще засилят присъствието си в Черноморския регион в отговор

...
Съюзниците ще засилят присъствието си в Черноморския регион в отговор
Коментари Харесай

НАТО ще засили присъствието си в Черно море

Съюзниците ще засилят наличието си в Черноморския район в отговор на съветската експанзия в Украйна, съобщи посланикът на Съединени американски щати в НАТО Кей Бейли Хътчинсън.

 © БГНЕС
На видеопресконференция, проведена във връзка със 70-годишнината от основаването на НАТО, която ще бъде маркирана тази седмица във Вашингтон, Хатчинсън съобщи, че Русия продължава да дестабилизира Украйна и милитаризира Кримския полуостров.
Кей Бейли Хътчинсън, дипломат на Съединени американски щати в НАТО: Агресията с пленяването на украински военни кораби и задържането на моряците е изцяло неприемлива и ние призоваваме неотложно да бъдат освободени.
Тя добави, че съдружниците ще засилят наличието си в Черноморския район, с повече наблюдаване на терена и по-голямо военно наличие с кораби на страните от НАТО.

Хатчинсън удостовери, че протоколът за участие на Северна Македония в Алианса се чака да бъде признат от Конгреса на Съединени американски щати тази есен.

Кей Бейли Хътчинсън, дипломат на Съединени американски щати в НАТО: В Европа, един континент, който е бил смачкан от войни, царува мир от 70 години и това е огромен триумф... От 12 членове до 29, а до края на годината и 30-та, НАТО продължава да играе основна роля за мира и стабилността на Европа.

Междувременно генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг отпътува през днешния ден за Вашингтон за диалог с американския президент Доналд Тръмп.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР