Съюзниците на Украйна са длъжни да предотвратят нова руска кампания

...
Съюзниците на Украйна са длъжни да предотвратят нова руска кампания
Коментари Харесай

Германия призовава Европа да защити украинците от руски атаки тази зима

Съюзниците на Украйна са длъжни да предотвратят нова съветска акция за заличаване на украинската гражданска инфраструктура през идната зима, сподели немският външен министър Аналена Бербок в Киев.

През миналата есен и зима в опит да остави популацията й без електрозахранване, причинявайки безпорядък в страната и има опасения, че акцията евентуално ще се възобнови, когато времето стане по-студено.

Ръководителят на немското външно министерство прикани за поддръжка на Украйна със системи за противовъздушна и противоракетна защита , както и обезпечаване на нейното непрестанно енергоснабдяване.

" Миналата зима видяхме какъв брой брутално съветският президент води тази война ", сподели Бeрбок на. " Наша отговорност е групово да предотвратим това по всевъзможен начин, с които разполагаме, доколкото е допустимо. "

По-рано, че Русия явно натрупа ракети за нови талази от офанзиви против основна украинска инфраструктура.

" Ето за какво, при второто ми посещаване в Киев тази есен, приканвам нас като европейци и в действителност всички по света да поставим всички старания да осигурим съществена зимна отбрана (на Украйна), състояща се от противовъздушна защита, отбрана на сериозната инфраструктура, само че на първо място генератори ", моли Бербок.
 Борел даде обещание продължителна поддръжка за Украйна
Борел даде обещание продължителна поддръжка за Украйна

Той акцентира, че Киев се нуждае от повече военна помощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР