Съюзниците на Бенямин Нетаняху частно нападнаха военното ръководство на Израел

...
Съюзниците на Бенямин Нетаняху частно нападнаха военното ръководство на Израел
Коментари Харесай

Съюзниците на Бенямин Нетаняху се обръщат срещу IDF заради нейните планове за разследване от 7 октомври

Съюзниците на Бенямин Нетаняху частно нападнаха военното управление на Израел за напредване напред с следствието на 7 октомври, разкривайки напрежението към неуспехите преди опустошителната офанзива на Хамас.

Висшият военачалник на Израел сподели на кабинета по сигурността на министър-председателя в четвъртък вечерта, че военните ще основат комитет за следствие на разследващи и оперативни проблеми, което провокира вълна от рецензии от някои висши министри.

Темата е доста сензитивна, защото Нетаняху и неговото държавно управление поредно отхвърлят настояванията за неотложно следствие, като аргументират, че такова следствие не би трябвало да стартира, до момента в който войната в Газа продължава. До тази седмица израелските отбранителни сили също възприеха тази позиция.

Докато всички висши чиновници по сигурността на Израел обществено се извиниха за неприемливи провали преди 7 октомври, Нетаняху дълго се съпротивляваше да признае отговорността, като единствено споделяше, че ще пристигна вр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР