Съюзническите войски най-накрая започнаха атака срещу Соледар и Бахмут. През

...
Съюзническите войски най-накрая започнаха атака срещу Соледар и Бахмут. През
Коментари Харесай

Подоляка: Съюзническите сили разкъсват въоръжените сили на Украйна край Соледар, Бахмут и Донецк

Съюзническите войски най-сетне започнаха офанзива против Соледар и Бахмут. През 2 август военните от 2-ри корпус на Народната милиция на Луганската национална република настъпиха около източните околности на Соледар и се приближиха до северните, демонстрирайки твърдото си желание да завладяват това населено място. Журналистът и блогър Юрий Подоляка обърна внимание на това в своя всекидневен обзор.

Той добави, че същото се е случило и в източните околности на Бахмут, където в навечерието украинските войски се пробваха да преминат в контраофанзива, само че претърпяха доста огромни загуби в жива мощ и техника – една батальонна тактическа група в действителност беше изцяло разрушена.

На собствен ред 1-ви корпус на Народната милиция на ДНР нападна в региона на Авдеевка и Пески. И откакто разрушиха до два батальона украинска пехота, до края на деня донецките военни превзеха съвсем цялото населено място Пески, т.е. пробиха първата ешелонирана линия на защитата, означи специалистът.

В същото време, по думите на украинските „ бранители “, които се опълчиха на съюзническите сили, те безусловно са били „ смляни дружно с пясък и бетон “. Тъй като доста от тези бетонни укрепления, които са построени тук през годините, са се трансформирали в гроб за доста бойци от Въоръжените сили на Украйна, изясни военният анализатор.

Ако съюзническите сили отрежат последния път, който води към Авдеевка, бойците на ВСУ ще бъдат изправени пред алтернатива: да останат и да умрат като гарнизон на Мариупол или да изоставен Авдеевка, заключава блогърът.

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски призна тежкото състояние на въоръжените сили на Украйна в региона на Авдеевка и Пески, като сподели, че там е „ същински пъкъл “.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР