Съюзът на съдиите в България призова в своя позиция Пленума

...
Съюзът на съдиите в България призова в своя позиция Пленума
Коментари Харесай

Съюзът на съдиите настоява да се избере нов временно изпълняващ длъжността главен прокурор

Съюзът на съдиите в България прикани в своя позиция Пленума на Висшия правосъден съвет да дефинира нов краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор. От съсловната организация дефинират решението на Прокурорската гилдия да избере Борислав Сарафов на поста като " следващото срамно решение, тежко увреждащо престижа на правосъдната власт ".

 Борислав Сарафов е определен за изпълняващ длъжността основен прокурор Борислав Сарафов е определен за изпълняващ длъжността основен прокурор

Съдиите напомнят, че още при започване на абсурда по върховете на прокуратурата са поискали оставките на към този момент някогашния основен прокурор Иван Гешев и неговия заместител Сарафов като основни участници в разкритите от самите тях механизми и случаи на оказване на непозволено въздействие върху висши представители на правосъдната власт, в това число членове на самия Висш правосъден съвет.

" След като обществото стана очевидец на битка на групировки и властови центрове отвън правосъдната власт, осъществявана с принадлежности и средства на наказателния развой от управлението на прокуратурата - Прокурорската гилдия си разреши да размени едно от основните настоящи лица в този развой с друго, не по-малко дискредитирано ", написа в позицията.

 Атанас Атанасов: Борисов и Пеевски стоят зад избора на Сарафов Атанас Атанасов: Борисов и Пеевски стоят зад избора на Сарафов

В нея се приканва изборът на нов основен прокурор да стане след обществено разискване и излагане на съответни претекстове. Съдиите упорстват за краткотрайно изпълняващ длъжността да бъде определен прокурор с потвърдена професионална подготвеност и интегритет, който да е отвън кръга на заместниците на Иван Гешев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР