Съюзът на преводачите в България удостои с престижна награда Наталия

...
Съюзът на преводачите в България удостои с престижна награда Наталия
Коментари Харесай

Надалия Недялкова с престижна награда от Съюза на преводачите

Съюзът на преводачите в България удостои с влиятелна премия Наталия Недялкова – бургаски публицист, преводач и публицист. Отличието бе оповестено точно на Международния ден на преводача – 30 септември – на тържествена гала в Аудитория 65 на Софийски университет „ Св. Климент Охридски “.

Тя получи премия за ярки достижения в региона на превода за нейната висококвалифицирана дългогодишна преводаческа активност като консекутивен, правосъден и преводач на профилирана научна и техническа литература и на публични документи.

През тази година за Недялкова това е второ високо преводаческо отличие. През май тази година тя бе отличена от Община Бургас за разпространение на актуалната балканска литература посредством преводи от и на славянски езици в литературни списания и електронни издания в страната и чужбина.

Наталия Недялкова е заместител ръководител на Бургаска писателска общественост, член на Съюза на българските писатели, Съюза на преводачите в България (секции „ История, доктрина и рецензия на превода “ и „ Научно-техническа литература и върли преводачи “) и на редица креативен съюзи у нас и в чужбина. Автор е на стихосбирките „ В театъра на сенките “ (2014 г.), „ Перила към небето “ (2017 г.), „ Онзи зад вратата “ (2019 г), есеистичната прозаичност „ Аз-ът, ер дребен и безгласната писмен знак “ (2021 г), поетичните сборници „ От седем зрънца истина„ (2023 г) и „ Стихоанализа “ (2023г.), съавтор в двуезични поетични книги. Тя е участник в интернационалните литературни фестивали и е притежател на влиятелни интернационалните награди за персонално творчество и преводи. Нейни произведения са преведени и оповестени в авторитетни издания в Сърбия, Черна Гора, Северна Македония, Хърватия, Босна и Херцеговина, Русия, Полша, Албания, Румъния, Индия, Индонезия, Китай и др.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР