Съюзът на обединените автомобилни работници (UAW) постигна предварително споразумение с

...
Съюзът на обединените автомобилни работници (UAW) постигна предварително споразумение с
Коментари Харесай

UAW постигна предварително споразумение с американския автомобилен производител, което може да прекрати стачката

Съюзът на обединените автомобилни служащи (UAW) реализира авансово съглашение с американския авто производител General Motors (GM), съгласно няколко известия в американски медии, отбелязващи вероятен завършек на траялата седмица стачка, в която служащите упорстваха за по-високи заплати.

Сделката, обявена в понеделник, само че към момента непотвърдена от UAW или GM, идва малко откакто синдикатът реализира предварителни съглашения с автомобилните колоси Stellantis и Ford.

Продължавайте да четете < /h2> лист от 3 детайла. Могат ли автомобилните служащи да подхранват трудовия подем?

Автомобилните служащи в Съединени американски щати уголемяват стачката си във Ford, General Motors Байдън се причислява към колонията на Мичиган, с цел да покаже поддръжка за стачкуващите автомобилни служащи завършек на списъка

Споразуменията са резултат от шестседмична стачка, която беше ориентирана към „ Големите три “ автомобилни производители и завоюва рекордни облаги на заплатите и усъвършенствани компенсации, една от най-значимите победи за стачкуващите служащи от години, до момента в който проведеният труд набира мощ в Съединените щати Щати след десетилетия на крах.

Новинарската организация Associated Press заяви, че договорката с GM ще включва 25 % нарастване на заплащането, с корекции на разноските за живот, които ще доведат до 30 % нарастване на заплатите през целия период на контракта, цитирайки два източника, осведомени за договорката.


Съюзът реализира предварителни съглашения с Ford и Stellantis предходната седмица и ускори натиска върху GM, като разшири стачката до доходоносна фабрика в Тенеси през уикенда, като близо 4000 служащи напуснаха работа в най-големия цех на GM в Северна Америка на събота.

UAW употребява тактика, която включва последователно разширение на стачката към по-големи и по-доходоносни уреди, постепенно прилепяне на сериозните точки на напън и позволяване на служащите да упорстват за отстъпки на масата за договаряния.

Лидерът на UAW Шон Фейн, който оказа помощ за оркестрирането на тактиката, дефинира стачката като битка против разширяващото се неравноправие, което спомогна за стимулиране на напредък в организацията на труда в огромно многообразие от браншове, от медицински сестри и баристи на Starbucks до студенти и автомобилни служащи.

Фейн назова договорката на профсъюза с Ford „ повратна точка в класовата война, която бушува в тази страна през последните 40 години “.

„ Бяхме изоставени от стопанска система, която работи единствено за класата на милиардерите “, сподели той в предаване онлайн, обсъждайки договорката.

Бъдещите контракти в този момент би трябвало да бъдат утвърдени от редовите служащи.

Попитан за евентуалната договорка в понеделник, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели „ Мисля, че е ужасно. “

Байдън се опита да се показа като най-просъюзния президент от десетилетия, като се причисли към стачкуващите автомобилни служащи на пикет в края на септември.

„ Те [автомобилните компании] се оправят необикновено добре. И познай какво? Трябва да се справяте необикновено добре “, сподели Байдън в тирада пред служащите тогава.


Друг профсъюз в Канада също реализира предварителна договорка със Stellantis в понеделник след къса стачка, спечелвайки нарастване на почасовото възнаграждение с към 20 %.

Американската новинарска организация Reuters заяви, че стачкуващите служащи на GM ще се върнат на работа след публично оповестяване на съглашението, цитирайки два анонимни източника.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР