Съюзът на международните превозвачи обяви, че повишаването на толтаксите за

...
Съюзът на международните превозвачи обяви, че повишаването на толтаксите за
Коментари Харесай

Вдигнатите толтакси качиха цената на хляба с още 6-7 стотинки

Съюзът на интернационалните превозвачи разгласи, че повишението на толтаксите за тежкотоварните коли над 3,5 тона през предходната година и толтаксуване за пътищата втори клас е довело и до по-високи цени на стоките.

С към 6-7 стотинки се е нараснала цената на хляба при транспорта ѝ с камиони.

 „ Ние, още когато се потегли към увеличение на толтаксите, направихме разбор. Тогава изчислихме, че с към 6-7 стотинки се усилва цената на един самун, когато се проучват всички транспорти, с цел да стигне зърното от полето до трапезата на българина. Надяваме се, че идващите месеци ще се откри благосклонност от страна на политиците да одобряват нашите оферти “, съобщи Йордан Арабаджиев.

Очакваното покачване на таксите през месец юли би оскъпило още транспортната услуга, предизвестиха от сектора.

В края на предходната година кабинетът отсрочи плануваното нарастване на размера на толтаксите от 1 януари тази година за по-късен стадий - от 1 юли, като задачата е да се помогне на бизнеса в изискванията на висока инфлация.

Според превозвачите една от ограниченията, която би помогнала да се понижи инфлацията и която превозвачи оферират от няколко месеца, е да се вкарат отстъпки за изминато разстояние в толсистемата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР