Американската актриса Мерил Стрийп ще получи почетна Златна палма на

...
Американската актриса Мерил Стрийп ще получи почетна Златна палма на
Коментари Харесай

Актрисата Мерил Стрийп ще получи почетна награда Златна палма в Кан

Американската актриса Мерил Стрийп ще получи почетна " Златна палма " на церемонията за откриването на Международния филмовия фестивал в Кан на 14 май, съобщи Агенция Франс Прес, като цитира уредниците, заяви Българска телеграфна агенция.

Холивудска легенда, която е на 74 години, и има рекордните 21 номинации за " Оскар ", до момента е взела участие единствено един път на форума в Кан. Това се случва преди 35 години за кино лентата " Вик в тъмнината ", за който печели оценката за актьорско майсторство, напомня Агенция Франс Прес.

Мерил Стрийп е известна с функциите си в продукции като " Крамър против Крамър " (1979), " Изборът на Софи " (1982), " Мостовете на Медисън " (1995) и " Дяволът носи Прада " (2006).

В Кан актрисата ще се събере още веднъж с ръководителя на журито - режисьорката Грета Гъруиг, с която работят по акомодацията на " Малки дами ".

Още две огромни имена в киното ще получат почетна " Златна палма " тази година в Кан: основателят на " Междузвездни войни " Джордж Лукас и студио " Гибли " на японския анимационен режисьор Хаяо Миядзаки, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР