Съюзът на българските журналисти раздаде годишните си награди Златно перо.

...
Съюзът на българските журналисти раздаде годишните си награди Златно перо.
Коментари Харесай

БНТ получи специална награда от СБЖ заради репортажа Чичо Цено

Съюзът на българските публицисти раздаде годишните си награди " Златно перо ". Тази година Българската национална телевизия имаше достойнството да бъде хазаин на събитието. Управителният съвет на Съюза на българските публицисти раздаде награди в 14 категории, а публичната телевизия получи призове в 4 от тях.

Тази година Съюзът на българските публицисти раздаде и специфични награди. Татяна Йораднова и Тереза Кънчева бяха отличени за скандалните им разкрития по време на локалните избори.

Татяна Йорданова: Наградата, която получихме е дуетна премия, само че всички ние знаем, че зад подобен материал стои хор от експерти.

Тереза Кънчева: Тази премия е едно самопризнание за всички нас, с изключение на за мен и за Татяна и за целия екип, който работи по тази тематика.



Победител в категория " Кореспондент на централна медия " е Николай Райшинов. Призът беше връчен от миналогодишния притежател на премията: журналистът Мартин Георгиев.

" Тази премия е извънредно значима и скъпа за мен, тъй като това е първата премия, която получавам не просто от някой колегия, с която сме работили, а от нашата колегия ", сподели Николай Райшинов.



А пък премията за изцяло творчество " Йосиф Хербст " сграбчи Йордан Димитров за предаването " България от край до край ".

" Това е голяма чест, тъй като премията се дава от сътрудници публицисти и за мен е значимо, че посланието на предаването стига до хората ", показа той.



Носител на " Златно перо " за операторска работа е сътрудника ни Емил Дюлгеров. Награди бяха раздадени още в категориите " Млад публицист ", документалистика, щемпел и електронни медии.

Репортер: Ерика Шаумян
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР