Съюзът на артистите в България цитира Чочо Попйорданов в деня,

...
Съюзът на артистите в България цитира Чочо Попйорданов в деня,
Коментари Харесай

Съюзът на артистите припомни красиви и поучителни думи на Чочо Попйорданов в деня, когато той трябваше да стане на 56


Съюзът на артистите в България цитира Чочо Попйорданов в деня, в който артистът трябваше да навърши 56-годишна възраст.

“Не се тормозя от стареенето. Освен бунтовническа и попска моята фамилия е и планинарска. Знам, че качването на върховете е в основата на задачата на всеки един от нас. Но това, което съм научил от дядо ми, от татко ми и от себе си, от личния си опит, е, че е доста хубаво да можеш и да слезеш. Защото множеството хора губят силите и се провалят таман при слизането ”. Думите са на Чочо Попйорданов. На днешния ден се навършват 56 години от неговото рождение.

Актьорът умря през 2013 година, точно на Великден в резултат на черепно-мозъчна контузия след рухване от 2-метрова височина на Боянските гробища.

Син на дългогодишния шеф на Киноцентър “Бояна ” и общоприет шеф на Българска национална телевизия Иван Попйорданов, който познаваме като държавник и изтъкнат алпинист, Чочо произлиза от патриотичен български жанр от град Велес. Прадядото на Чочо е първи братовчед на македонските революционери – войводата Миле и по-малкият му брат Йордан Попйорданов-Орце, лидерът на солунските атентатори.

Петър Попйорданов, Чочо, приключва ВИТИЗ “Кръстьо Сарафов ” през 1989 година. Неговата компетентност е актьорско майсторство. Той е възпитаник на Крикор Азарян и Тодор Колев. Чочо Попйорданов играе в спектакъл “София ”, Малък градски спектакъл, а от 1994 в Народния спектакъл “Иван Вазов ”.

Най-известните му театрални функции са в постановките “Сън в лятна нощ ”, “В полите на Витоша ”, “Бурята ”, “Човекът, който прави дъжд ”, “Кимоно ” и други

Чочо Попйорданов се снима и в редица филми. Най-известните са “Вчера ” (1988), “Адио Рио ” (1989), “Любовното лято на един безделник ” (1990), “Вампири, таласъми ” (1992), “Сезонът на канарчетата ” (1993), “Граница ” (1994) “Испанска муха ” (1998), “След края на света ” (1998), “Дунав мост ” (1999) и други На дребния екран е прочут с присъединяване си в телевизионното шоу “Клуб НЛО ”.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР