Сайтовете, които спазват изискванията за достъпност на информацията за хора

...
Сайтовете, които спазват изискванията за достъпност на информацията за хора
Коментари Харесай

Дилиян Манолов пред Дарик: Да гласуваме в неделя, за да не ни „отрежат дървото“! Хората с увреждания имат право на по-добър живот

Сайтовете, които съблюдават условията за досегаемост на информацията за хора с увреждания, би трябвало да имат стандарт WC3 - версия 2.2., която е в действие от две седмици. Този стандарт е задължителенза всички страни от Европейския съюз,съобщи в ефиранаДарик радио ДилиянМанолов, който е единственият незрящ претендент за общински консултант в Пловдив.Това е едно от значимите условия, които не се ползват в България, заради което многоофициални документите са недостъпни за незрящите българи,допълни той в предаването " Форум Пловдив ".Справка демонстрира, че тези условия не се съблюдават даже и от формалните уеб страниците на институциите у нас.

В поддръжка на това адв. Веселина Александрова посочи, че е процедура документите за съвещанията и решенията на Общински съвет Пловдив да се изпращат в нечетим тип.Материалите за общинската сесия са толкоз неприятно сканирани от време на време, че е мъчно да разберем действителните числа в документите.Ако Дилиян Манолов бъде определен за общински консултант, той ще е същинско предизвикателство за метода, по който работи локалният парламент,коментираадв. Александрова, която е и лидер на листата на общинските съветници на коалиция " Продължаваме промяната-Демократична България " в Пловдив.

Крайно време е в България да бъде въведена исистема за навременно обявяване при бедствия и повреди, която да алармира - да се чува и вижда от всички хора в страната на персоналните им телефони, означи още Дилиян Манолов.Действащите в този момент звуковисистемиизключватхора с увреждания на слуха, а те са над 120 000, посочи той.По думите мупо време на акции като тазисе дава обещание доста за гласоподавателите с увреждания, само че постоянно остава единствено разочарованието.Всичко, което се правив името на повишение качеството на живот на хората с увреждания, би трябвало да се прави дружно стях, смята претендентът за общински консултант.Той даде образец с построяването на налична среда вПловдив като по време на осъществяване на плана никой не се е допитал какво е най-добре да се направи и какво тъкмо искатхората със специфични потребности в града.

В изборния ден даже не може да гласуваме сами, тъй като машините не разполагат с такава технология. Трябва да разчитаме на компаньон, на който имаме доверие. Ако гласуваме с мобилна изборна секция в дома си, още веднъж някой би трябвало да ни прочете информацията от бюлетината,обясни още Манолов.

" Режат ми дървото, какво да направя " ми сподели един другар и си дадох си сметка, че в града ни се харчат стотици хиляди левове, само че те освен, че не обезпечават по-добро качество на живот, само че са и рискови за трудноподвижните хора и хората с увреждания.Така Дилиян Манолов мотивирарешението си пред слушателитена Дарик да се кандидатира на тези избори за общински консултант.

Победите в живота всеки реализира първо посредством това, което научава и второ - с поддръжката на хората към него,категоричен е той.

ДилиянМанолове лекар по просветителна логика на психиката и логика на психиката на развиването. Съосновател е на неправителствена организация за по-добра физическа и цифрова досегаемост за хората с увреждания.В последните пет годиниработи като специалист и съветник в централните и районните офиси на УНИЦЕФ, СЗО и офиса на генералния секретар на Организация на обединените нации.Основните му цели като претендент за общински консултант включват физическа и цифрова досегаемост за оптимално доста уязвими групи в Пловдив, качествени психични грижи по-близо до децата и младежите, работа с пловдивските бизнеси за по-подкрепяща среда за чиновници или бизнесмени с увреждания, атрактивни места за отдих за деца, възрастни и хора с увреждания.ДилиянМанолове отличен с награди за обществено предприемачество и е част от определените 40 до40 в плана на Дарик радио, има оценки за своята драматургия и лирика.

Кандидатът за кмет, претендентите за районни кметове и общински съветници на коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България " са с номер 66 в бюлетината за локалните избори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР