Сайтът с фалшивите медицински сестри, който застрашава живота на хиляди

...
Сайтът с фалшивите медицински сестри, който застрашава живота на хиляди
Коментари Харесай

МВР спря огромната шашма, застрашаваща живота на хиляди болни и наивни българи

Сайтът с подправените медицински сестри, който заплашва живота на хиляди заболели и наивни българи, към този момент е блокиран. Това стана, откакто Министерство на здравеопазването сезира след обявата полицията.

„ Сигнализирахме органите на Министерство на вътрешните работи “, сбити бяха от министерството поради работата на проверяващите, пише  в. Монитор .

Електронната страница www.медицински-сестри.com набираше дами за обгрижване на пациенти по домовете, написа Блиц. 
 



На анонимния уебсайт, който се афишираше като Национален портал за медицински услуги, не бяха посочени за противоположна връзка нито телефони, нито имена на шефа и екипа, нито физически адрес. Контактите се осъществяваха посредством e-mail. 

Сред обявите на медсестри имаше и такива, които нямат нищо общо с медицината.

Лоша орис може да сполети близо 200 000 българи 

Въпросният уебсайт, който към този момент е свален от интернет пространството, публикуваше кандидатките за работа, без да желае дипломи, нито каквато и да е препоръка за професионална подготовка и умения. За задачата имената и телефоните на дамите, искащи да проработят от услуги по домовете на заболели хора, бяха оповестени против дейна e-mail форма за публикация, само че след привеждането на 69 лева по банкова сметка.

Сигналът за некоретният портал беше подаден от ужилени пациенти на легло, които са чакали по едно денонощие да пристигна сестра за венозни животоспасяващи вливания и инжекции, откакто са подали искане в блокирания към този момент уебсайт.

По време на журналистическото следствие на „ Монитор “ здравна сестра, поискала анонимност, също предизвести, че на него има и разгласи на дами, които изобщо нямат визия от медицина. Независимо че тя, както и нейни сътрудници бяха поискали обявата им да бъде свалена, от там не бяха се съобразили с желанието им.

Междувременно пациенти, усъмнили се в професионалните услуги, предлагани от уеб страницата, бяха записали малолетните си деца като „ медицински сестри “.

Хората да не се доверяват на инцидентни уеб сайтове и разгласи, а да търсят действителните експерти, предизвести Милка Василева - ръководител на Българската асоциация на експертите по здравни грижи. Не са малко тези, които се възползват от недостига на фрагменти и оферират всевъзможни услуги от некомпетентни лица, добави тя. Василева посъветва пациентите и техните близки да питат своите джипита за здравна сестра или прочут, който е употребил услугите на квалифициран експерт, с цел да не стават жертва на измамници.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР