Сайтът на World Snooker Tour по традиция разкри своите предложения

...
Сайтът на World Snooker Tour по традиция разкри своите предложения
Коментари Харесай

Топ 10 снукър мача за 2022 година

Сайтът на World Snooker Tour по традиция разкри своите оферти за топ 10 снукър мача на 2022 година.

На десета позиция е сложена борбата на Нийл Робъртсън с Марк Уилямс в четвъртфиналите на Откритото състезание на Англия, което приключи неотдавна. Гръмотевицата от Австралия завоюва с 5:3, а Уелския змей направи оптимален брейк от 147 точки. Освен него в срещата имаше още четири сенчърита и три серии над 60 пункта.

Успехът на Тепчая Ун-Ну над Джъд Тръмп с 5:4 в четвъртфиналите на Откритото състезание на Шотландия е №9 в класацията. Драмата беше цялостна в този дуел, тъй като се реши по извадена черна в решителния девети фрейм. Тръмп направи два сенчъри и още четири халф-сенчъри брейка, само че те не се оказаха задоволителни за победа.

Четвъртфиналът на “Мастърс ” сред Марк Уилямс и Джон Хигинс е под номер 8 в “ранглистата ”, като успеха с 6:5 на уелсеца ще се помни и поради изключителната атмосфера в “Александра Палас ”. Това беше едно от първите събития пред цялостни трибуни в Обединеното кралство след пандемията и остана в спомените на хората.

Номер 7 е поверен на успеха на Рони О’Съливан с 10:9 над Марк Уилямс в четвъртфиналите на Шампионата на тура. Уелския змей изпусна дълъг удар по последната алена в решителния фрейм и Ракетата разчисти за успеха.

Номер 6 също е с присъединяване на Рони, само че с отрицателен за него свършек - финала на Европейския Мастърс. Фан Джънги завоюва с 10:9 и сервира една от най-големите сензации въобще в историята на джентълменския спорт.

Финалът на Шампионата на тура, в който Нийл Робъртсън надви с 10:9 над Джон Хигинс, е под номер 5. Четирикратният международен първенец още веднъж се поддаде на “синдрома на финалите ” и изпусна задатък от 9:4, с цел да остане за следващ път подгласник.

Номер 4 е предназначен за вълнуващия осминафинал на Световното състезание, в който Джак Лисовски отстрани Робъртсън с 13:12 и още веднъж съкруши фантазиите му за купа в “Крусибъл ”.

Номер 3 е успеха на Марко Фу с 6:5 над Джон Хигинс в полуфиналите на Хонконг Мастърс, който беше първият професионален шампионат в Азия от 2019-а насам. Фу направи най-много в решителния брейк и се причисли към първокласен клуб на майстори с това достижение.

Полуфиналът Джъд Тръмп - Марк Уилямс (17:16) в “Крусибъл ” е вторият най-хубав мач за 2022 година съгласно World Snooker Tour. Асото в колодата водеше с 9:2 и 12:5, само че Уилямс не спря да се бори и след това изравни върха на Стивън Хендри с 16 сенчъри брейка на Световното.

Номер 1 за годината е избран дуелът на Робъртсън с Уилямс на полуфиналите на “Мастърс ”, който Гръмотевицата от Австралия завоюва с 6:5. Решителният фрейм в реалност е един от най-знаковите за джентълменския спорт въобще и може да послужи за чудесна реклама на снукъра по света.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР