Сайтът на Наталия Кобилкина, познат на широката публика като „Академия:

...
Сайтът на Наталия Кобилкина, познат на широката публика като „Академия:
Коментари Харесай

Кобилкина се оказа в основата на чутовен скандал, свързан с „отвличане“ и криптовалути

Сайтът на Наталия Кобилкина, прочут на необятната аудитория като „ Академия: Щастлива жена “, копае криптовалути без позволението на потребителите така и така да е опоменато на страницата. Ожалиха се пострадали.

За неспециалистите обясняваме: Това значи, че всякога, когато влизате на този адрес, вашият компютър бива „ принуден “ да отдели огромна част от или цялата си процесорна мощност, с цел да търси Монеро (12-тата най-популярна криптовалута, чиято стойност сега е към 120 $ за единица) .

Академия „ Щастлива жена “ предлага образования за личностно развиване. Сайтът има за цел да поддържа дамите да развиват своя капацитет, да отстояват правата си и да развиват самочувствие и асертивност – това най-малко е формалното изложение. Като всеки различен уеб страница той разчита на приход от реклами, само че в тази ситуация... и на още нещо.

Сайтът е инфектиран или съзнателно основан с включени редове код, които дават отговор на скрипта Coinhive. Проверка в whorunscoinhive дава позитивен резултат, а малко влизане в изходния код на страницата (F12 за Гугъл Chrome) демонстрира дефинитивно, че в скрипта е деен.




Скриптът е вграден в html кода на страницата и е деен

Ползването на скрипта Coinhive не е нелегално (законодателство за криптовалутите на процедура не съществува), само че положителната процедура изисква от притежателя да упомене на видно място в уеб страницата си, че с изчислителната мощност на потребителя ще се копае криптовалутата, написа Questona.

Кобилкина е български сексолог и постоянно назовава себе си фамилен терапевт, макар че няма серфитикат за това. Провежда семинари в цялата страна на тематика „ Личностно разивитие на дамите “. Тя е родена в Ростов, Русия в семейство на потомствени лекари. През 2013 година издава първата си книга „ 69 съвета за секс “, която се трансформира в бестселър. Общо има написани 6 книги и десетки семинари зад тила си.

Дали сексоложката знае, че уеб сайтът й употребява непозволено изчислителната мощност на потребителите си, които нормално не са добре компютърно грамотни, е неразбираемо . Но фактът е, че сходни скриптове, като се изключи че забавят работата на устройството ви, могат да навредят и на хардуера му.

Факт е и че даже уеб сайтове, посочени за " незаконни ", не си разрешават да употребяват такива схеми, тъй като те съществено накърняват достолепието им и могат да се окажат пагубни за съществуването им



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР