Сайтът iFixit отрече слуховете, че Apple умишлено „поврежда“ тези компоненти

...
Сайтът iFixit отрече слуховете, че Apple умишлено „поврежда“ тези компоненти
Коментари Харесай

Известна е причината за повредата на iPhone след ремонт

Сайтът iFixit отхвърли слуховете, че Apple съзнателно „поврежда“ тези съставни елементи на смарт телефона, които са били заменени от трети лица, а не от корпорацията или нейните сътрудници. 

По-рано потребителите се оплакаха, че след ремонт на iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X в тях стопират да работят някои съставни елементи. Например, датчика за осветлението, тъчпада, функционалността за „Състояние на батерията“ и по този начин нататък. Сервизните центрове незабавно свързаха тези събития с някаква доктрина на конспирацията от страна на Apple. Твърди се, че корпорацията желае да дискредитира третите страни компании за ремонта на устройствата в очите на потребителите. 

Подкрепата на тази доктрина се ускори след излизането на iPhone 5s. Тогава новите смарт телефони изцяло преставаха да работят след замяна на скенера за пръстови отпечатъци. Apple поправя тази неточност благодарение на софтуерни актуализации. 

Майсторите от iFixit взеха решение да схванат къде може да е казуса и стигнаха до извода, че всичко което се случва – това е просто набор от неточности в iOS 11.3, които Apple сигурно ще поправи.

„Проверихме някои съставни елементи на iPhone и се убедихме, че множеството от тях могат да се върнат в работно положение. За това са нужни нови типове детайли. Например, към този момент сме подготвени да предложим на потребителите акумулатори, които поддържат функционалността „Състояние на батерията“. Същото се отнася и за сензорните панели. Новите екрани работят съвършено, само че за старите би трябвало да се пусне нов фърмуер. Трябва обаче да изчакате до момента в който програмистите на Apple създадат подобен. А по отношение на датчика за околната светлина, той престава да работи при зареждане на iOS. Очевидно на стадий пускане на iPhone, системата не съумява да разпознае новото „желязо“. Това също може да се поправи, след актуализиране на фърмуера„, оповестиха специалистите на iFixit.

Експертите също по този начин считат, че Apple няма аргументи „да се отърве“ от сервизните центрове, благосъстоятелност на трети страни. Според тях, инженерите на корпорацията не могат просто да тестват всички съставни елементи, употребявани на вторичния пазар и не са в положение да конфигурират софтуера, тъй че страничните елементи да не могат обикновено да взаимодействат с новия фърмуер на iPhone. 

Най-Вероятно в близко бъдеще Apple ще реши този проблем посредством стартирането на нови пачове за iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР