Сайтът „Биволъ“ сам се определя като най-големият защитник на демокрацията

...
Сайтът „Биволъ“ сам се определя като най-големият защитник на демокрацията
Коментари Харесай

Демокрация и свобода на словото! Журналисти се прегръщат с мафията

Сайтът „ Биволъ “ самичък се дефинира като най-големият бранител на демокрацията и свободата на словото в България. По тази причина се твърди, че към този момент е изгонил публицистите Атанас Чобанов и Димитър Стоянов от редакцията, тъй като са почнали да се трансформират в естрада на поръчковата и жълтата публицистика. Двамата в този момент са се хванали и пишат в нов фиктивен и жълт уебсайт bird.bg.

По площадите и улиците на митингите, Стоянов се прегръща с хората на мафията. Той беше засечен в огромна непосредственост с Георги Георгиев от съдружие БОЕЦ, който е считан за непосредствен на избягалия в Сърбия банкер Цветан Василев.



Освен това се появява в компанията на Отровното трио и Мая Манолова, които са обвързвани с другия избягал в Дубай олигарх Васил Божков. Стоянов бе арестуван за малко на един от митингите. Полицаите откриха сгъваемо ножче в джоба му. Журналист върви като престъпник по митингите!

При Атанас Чобанов пък от ден на ден си проличава съветската връзка, която изскача около жена му и нейния татко от съветските секрети служби. Вероятно в Русия е нещо обикновено да се извършват поръчки, откъдето е брачната половинка на Атанас Чобанов. Дали тъстът му (от ГРУ на КГБ) не го е вербувал към този момент за осъществяване на избрани поръчки и задания.

А в случай че се разрови приключването на данните на Национална агенция за приходите, за което излезе, че е осъществено от „ ТАД груп “ дали няма да изплува името на Чобанов, както настояват очевидци. Според тях той е поръчал и взел персоналните данни. Иначе е труженик за народна власт! Журналистът носи виновност за закононарушение, засягащо милиони българи.

Това сподели с какви измами Чобанов и Стоянов - тези прехвалени борци за правдивост си вадят хляба на гърба на хората. Това не се назовава проверяваща публицистика. Това е нищо повече от хакерство и по тази причина хората към този момент не им имат вяра и би трябвало да се пазят от тях!

Иначе постоянно двамата се оплакват, че били заплашвани от политици и предприемачи. Но в никакъв случай не излязаха и не споделиха конректно имена. От кого и за какво? Защото единствено си вършат реклама и търсят медийни изяви. Искат да бъдат герои в очите на хората.

Затова е плачевна медийната обстановка в България.

Дори групата Капитал на Иво Прокопиев спря да цитира и да обръща внимание на „ Биволъ “ и неговите публицисти Димитър Стоянов и Атанас Чобанов. Причината е, че усетиха нечистата им работа и задкулисие. От друга страна се вижда, че самият уебсайт „ Биволъ " към този момент не дава естрада на двамата публицисти и те започнаха най-много да се изявяват във фейсбук.

Толкова са компрометирани, че личната им медия не им желае публикациите, разясняват хората в обществените мрежи. Срещу медията имало куп заведени каузи. Така за всички нови разкрия на Чобанов и Стоянов, притежателят Асен Йорданов не желае да носи повече отговорност. Заради последните трудове на двамата се планува да бъдат заведени каузи. Те употребяват престъпни способи като незакони записи, подслушвания и следене. Прокуратурата също би трябвало да се самосезира, настояват юристите.

Журналистиката в България се е трансформирала в занимание на непреклонни демократи. Четвъртата власт като „ Биволъ “, Чобанов и Стоянов сякаш се финансира от дарения, краудфъндинг и стипендии. Но в множеството случаи притежателят и репортерите се интересуват не толкоз от издателската си отговорност, колкото от личните си ползи.

Затова жителите към този момент не имат вяра на публицистите, тъй като всичко е обвързвано с пари.

Сериозно отражение върху публикациите на Димитър Стоянов и Атанас Чобанов оказва фактът, че огромна част от публиката им се пита дали публицистиката въобще им е в изгода, на кого и дали могат да им имат вяра. Впрочем, таман в това се състои Четвъртата власт. Тя не е власт на медиите над хората, както наподобява на пръв взор, а власт на хората над политическата власт, реализирана посредством медиите.

„ Биволъ " може би няма най-безупречната професионална известност - следствията му повдигат въпроса по какъв начин се стига до обществено недостъпна информация и дали медията не облагодетелства избрани среди, до момента в който се бори с някои прояви на общественото зло, заключава в собствен разбор през предходната година медийният гуру Георги Лозанов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР