Съвсем скоро всяко едно училище в България ще трябва да

...
Съвсем скоро всяко едно училище в България ще трябва да
Коментари Харесай

В услуга на всяко училище: Безплатен STEM проект от 1 ГРУП

Съвсем скоро всяко едно учебно заведение в България ще би трябвало да разполага с по този начин наречения STEM център . Това са рекомендациите в Плана за възобновяване и резистентност, по който Европейския съюз ще отпусне финансови средства за родното обучение. Става дума за кабинет с изцяло иновационна среда, който всички над 2300 учебни заведения на територията на България ще би трябвало да имат. Абревиатурата е на латиница и идва от Science – Technology – Engineering – Mathematics . Преведено на български това е " Наука - Технологии - Инженерство - Математика ". Най-общо казано всяко дете ще има опция да учи в среда с съвременно съоръжение, да се допре и да работи с бързо разрастващите се технологии.



Именно в тази тенденция е професионално ориентирана българската компания , която изготвя безвъзмезден STEM план . Тя се грижи за безусловно всичко - от първата стъпка по правенето на план, през оформянето на документите, експертното позициониране и избиране на подобаващото помещение в самото образователно заведение, до финала с конструирането и оборудването на залата . Българската компания има дълготраен опит като е осъществявала STEM планове основно във Англия , където тази система е влезнала още преди повече от десетилетие.

" Министерството на образованието и науката подтиква учебните заведения сами да приготвят своите концепции от " А " до " Я ". Именно тук идваме ние, предлагайки пакетната услуга от първата до последната крачка. Особено образователните заведения в по-малките обитаеми места биха се затруднили в намирането на специалисти в тази тенденция. Затова " 1 ГРУП " приготвя безвъзмезден СТЕМ план ", анонсира шефът на фирмата  Емил Стоянов.



Той е безапелационен, че един от главните национални цели, изискващ обединените старания на българското общество, е обвързван с превръщането на българското обучение в ефикасна система, която да е неразделна част от общо европейското просветително пространство .

STEM центровете разполагат с изцяло интегрирана образователна среда за образование, където всичко от технологията и мебелите до образователната стратегия и оценяването се поддържат взаимно, с цел да обезпечат практическо образование . Това е мястото, където ученето може да бъде персонализирано и мотивиращо, и да ангажира възпитаници от всички възрасти. В професионално оборудваните кабинети учениците могат да учат, изследват, сътрудничат и основават, както и да вземат решение на практика насочени проблеми. 



Всяко учебно заведение е належащо да образува екип от специалисти, които да приготвят идея за нов STEM център . Концепцията би трябвало да съдържа детайлно бюджетиране, изложение на новия STEM център, избор на вид " изследователска лаборатория ", избор на пространства, избор на съоръжение и така нататък

От споделят, че са наясно с ежедневните задължения на учителското общество, неналичието на условия и запаси, дефицитът на човешкия фактор и специфичността на процедурата. Затова оферират изцяло пакетно обслужване - състоящо се от следните стадии:

ЕТАП 1

Kонцептуален стадий, по време на който изготвяме детайлна количествено-стойностна сметка направена на база архитектурен план, подсилен от cad. чертежи, графики и 3D образни изображения, с цел да можете да получите реалистична визия за вашия нов STEM център.



ЕТАП 2

Подготовка на идея и документи, която да бъде съгласувана с националния STEM център, преди да бъде качена за финално утвърждение в Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейски Съюз в България (ИСУН) 2020.

 

ЕТАП 3

Откриване на процедура по Закон за обществените поръчки според от разполагаемия финансов запас за строителство, доставка и монтаж на съоръжение за вашия STEM център. След

конкретизиране на правните правила, осигуряваме високо квалифицирани специалисти за оповестяване на публичната поръчка в “ЦАИС ЕОП ” включително попълнване на ЕЕДОП-и, изготвяне на протоколи за избор на реализатор, разглеждане на постъпили въпроси и мнения от участници.



ЕТАП 4

Нашият професионален строителен екип ще извърши всички планувани строително-монтажни действия заложени в количествената сметка от проектантите.

Технологичните ни специалисти ще доставят и инсталират съоръжение, електроника и програмен продукт от най-голям клас според Европейските правила и ще проведат инструктаж

и образование за работа с новите технолигии - на учители и възпитаници.

 

Брандът има и формален уеб страница: . При въпроси пък всеки може да се свърже с тях на мейл: [email protected] . Имат и фейсбук страница - 

" Нека покажем на Европейската общественост, че дружно сме по-силни и по-иновативни! Заедно за Българското обучение! ", приключва Емил Стоянов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР