Съвсем скоро стартират коледните пости и както всяка година, екипът

...
Съвсем скоро стартират коледните пости и както всяка година, екипът
Коментари Харесай

Елена Петрелийска: Храненето е най-прекият път към стройна фигура

Съвсем скоро започват коледните пости и както всяка година, екипът на edna.bg мощно се вълнува от тази тематика. Постенето ни е забавно освен като духовно филтриране и обред, само че и като метод за тип здравословно хранене – без скотски протеини, без млечни артикули, коства си човек да опита да живее по този начин най-малко за 40 дни, нали.

Оказа се, че едно от огромните провокации на постното хранене е разнообразието при рецептите и една дребна детайлност – хубавото мляко за утринното капучино.

За второто намерихме към този момент своето решение – овесената напитка на Joya! За разнообразните предписания се обърнахме пък към експерт – готвачът Елена Петрелийска.

Ели, какво е за теб храненето – нужда, наслаждение, работа, пристрастеност?

Храненето за мен е вътрешен глас. Най- директният път към стройна фигура и положително здраве. То се трансформира в наслаждение за мен. Разбира се, че е и нужда, каквато е за всеки един човек. Темата за храненето ми е обичана, тъй че мога да кажа, че с годините се трансформира напълно целеустремено и в моя работа, която правя с огромна пристрастеност и отдаденост.

Спазваш ли коледните пости?

View this post on Instagram
@chefnpetrov @lilia.nikolova_photography

A post shared by Elena Petreliyska (@elenapetreliyska) on Aug 10, 2019 at 6:34am PDT

Не. За страдание не мога да спазя задачите пости, заради ред аргументи. Но от ученичка заговявам всяка сряда и всеки петък. Само, когато имам някакъв здравословен проблем или последна неспособност да го върша, единствено тогава не го съблюдавам. Храната ми като цяло съвсем изключва месо, сирена, прясно мляко…животински артикули. Консумирам ги доста рядко, а някои от тези артикули изцяло съм изключила. Просто не се сещам за тях.

Харесвам постенето и го считам за вярно, когато почувстваме, че имаме опцията да го вършим. С мярка. Не би трябвало да бъркаме постенето с следващия режим за отслабване-напротив, то има друга функционалност. Предлага голямо многообразие от вкусни и уравновесени предписания, тъй че аз употребявам тези постни дни точно за разкриване на такива.

Кои са обичаните ти постни предписания?

Много одобрявам уравновесените постни рецепти- тези, в които се съчетават да вземем за пример зърнени и бобови култури, защото точно тази композиция доставя на организма пълностоен белтък. Имайки поради, че по време на пости ни е по- мъчно да си набавим подобен откакто потреблението на месо е неразрешена, то виждам моите постни ястия да са в такава композиция. Това комбиниране пък най- добре си подхожда с кореноплодни, с които пазарът изобилства, защото са сезонни. Така че едно топло къри със сезонни кореноплодни, нахут и ориз е прелестният пълностоен образец за постно ядене. В избора си на постни ястия се повеждам единствено от едно- че тялото има потребност от елементарни структури, които да бъдат употребявани за естественото действие на органите.

Обичам всички тези потребни други възможности, които за благополучие към този момент намираме и в нашата страна.

View this post on Instagram
@chefnpetrov #healthyfood #lunch
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР