Съвсем скоро предстои следващата експедиция до Антарктида, каза в студиото

...
Съвсем скоро предстои следващата експедиция до Антарктида, каза в студиото
Коментари Харесай

28-ата българска антарктическа експедиция заминава на 13 ноември

Съвсем скоро следва идната експедиция до Антарктида, сподели в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия проф. Христо Пимпирев. На 13 ноември отпътува първата група. Тя ще би трябвало да раззими базата новия сезон. Първоначално отпътуват логистиците, защото през дългата антарктическа зима базата ни е затворена.

Това ще бъде 28-ата ни антарктическа експедиция. Основната задача е построяването на модерна научна лаборатория. Научните проучвания, които се вършат там, са от изключителна значимост за цялото човечество. Нашата база е лицето на България пред света и по тази причина ние би трябвало да имаме и модерна научна лаборатория, изясни проф. Пимпирев.

Сега ще бъдат положени нейните основи и се чака тя да бъде подготвена до две-три години. Проектът към този момент е определен. Геодезист ще избере мястото, на което да бъде сложена лабораторията.

Скоро феновете ще могат да видят новия български филм " Писма от Антарктида ", в който взе участие и проф. Пимпирев. Това е един игрален филм, сниман на Антарктида в българската база.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР