Съвсем скоро научна статия излезе с информация, че има нещо

...
Съвсем скоро научна статия излезе с информация, че има нещо
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Има странни неща в разпространението на коронавируса

Съвсем скоро научна публикация излезе с информация, че има нещо доста необичайно в разпространяването на ковид. В дребни колективи – фамилии – седмици на ред не се предава болестта. В същото време в фабрики -  тези " супер разпръсквачи " – по този начин ги нарекоха – за ден предават болестта на доста хора. На какво се дължи това не мога да кажа към момента.
Това сподели националният здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев на конференция в Министерския съвет.
Борисов предложи удължение на изключителната епидемиологична конюнктура
Теорията акцентира Кунчев във връзка разпространяването на болестта в огнища главно в фабрики и заводи. Нов сходен случай има и в Стара Загора.
Има още 3-4 места с по няколко случая в страната, с изключение на ясните огнища като Доспат. Едно от тях е Стара Загора, нямам усещане, че е толкоз трагична обстановката там. Имаме единствено няколко позитивни случая, дефинираме всички контактни на заболелите във фабриката, сподели Ангел Кунчев.
Приемайте всички ограничения от тук нататък да са такива, че да поддържат баланс без да вредят и пречат на естествения живот. За момента продължаваме да работим огнище по огнище, акцентира той.
Един от главните критерии за стягане на ограниченията остава вписване на над 100 болни в границите на 3 следващи дни. Това остава като индикатор, че нещата се утежняват,  сподели Кунчев.
Факт е,че и към нас на Балканите има увеличение на болестта. Което значи, че има още неща, които да научим за вируса.
Въпреки това остава решението – на 15 юни се отварят границите и стартира туристическият сезон, акцентира здравният министър.
Ананиев: Горещо предлагаме на жителите да носят маски на закрито
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР