Съвсем скоро човек, който няма милиони в банковата си сметка

...
Съвсем скоро човек, който няма милиони в банковата си сметка
Коментари Харесай

Пикасо срещу 100 евро: Късметлия ще спечели картина за милиони от лотария

Съвсем скоро човек, който няма милиони в банковата си сметка може да стане новия собственик на истинска картина от Пикасо.

Платното на испанския занаятчия е на стойност над 1,1 млн. $ и ще бъде извоювано на благотворителна лотария, оповестява БГНЕС.
78 литографии и графики и 7 керамични произведения на Пикасо към този момент са в София Колекцията ще бъде показана в Националната изложба
Всеки, закупил билет от 100 евро за интернационалното разиграване, има късмет да завоюва натюрморт със стилизирана чаша с абсент и вестник – картина, която Пикасо основава през 1921 година

Лотарията, чиито доходи ще отидат за битка с бедността в Африка, започва в музея на Пикасо в Париж през днешния ден.
В Румъния откриха откраднат шедьовър на Пикасо Картината е била открадната през 2012 година от изложба "Кунстхал " в Ротердам
Последният път, когато уредниците организираха сходно събитие беше преди шест години, когато „ Човекът с оперната шапка “ на Пикасо беше извоюван от 25-годишния пожарникар от Питсбърг Джефри Гонано, който търсел нещо, което да украси дома му.

Събраните 5 млн. евро отидоха за реставрацията на античния град Тир в Ливан.

„ Изкуството и благотворителността нормално намират точката си на секване на церемония вечери, където шепа богати хора отделят милиони за картина ", споделя Пери Кочин, френският ефирен продуцент, която стои зад жребия.

Тя се надява да събере до 19 ммлн евро от новата лотария. 50 хиляди души - най-вече от Съединени американски щати, Англия, Мексико и Бразилия, ще вземат участие в последното изтегляне.
Прасе-художник взриви мрежата с гения си Картините на Пигкасо доближават цена от 4000 $
Картината този път идва от родения в Ливан колекционер милиардер Давид Нахмад, собственик на една от най-големите частни сбирки на Пикасо в света. Той ще получи 1 млн. евро от тегленето, а останалите ще отидат в благотворителната организация.

Тегленето на
лотарията, която се организира през уеб страницата 1picasso100euros.com, ще се организира в Париж на 6 януари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР