Съвсем понятно в руската преса и пропаганда убийството на Даря

...
Съвсем понятно в руската преса и пропаганда убийството на Даря
Коментари Харесай

Юрий Фелштински: В убийството на Даря Дугина прозира класическият почерк на ГРУ

Съвсем понятно в съветската преса и агитация убийството на Даря Дугина беше приписано на Украйна. И не ме разбирайте неправилно – Даря Дугина е 30-годишна жена, която интензивно е взела участие в политическата активност на своя татко. Александър Дугин е съветски фашист, който от 18-годишна възраст влиза в организацията, носеща гръмкото име „ Черният медал СЭЗ “. От тогава още той членува в разнообразни екстремистки фашистки националистически организации. Неговият татко пък е бил генерал-лейтенант в ГРУ, което е доста висока служба в тази конструкция. Самият Дугин е сътрудничел на всички специфични служби през целия си живот. Кой на кого е помагал – не бих могъл да кажа.  Но аз имам вяра в неписаното предписание – не би трябвало да бъде вербуван наследник на генерал-лейтенанта от ГРУ. А съдействието му с тези служби продължава през целия му живот. “.

Това разяснява историкът и анализатор Юрий Фелштински в. Той споделя, че Александър Дугин е получил обикновено обучение, въпреки и да не е първокласно. Но без подозрение е човек с мироглед, знае доста езици, написа книги по геополитика, става един от създателите на концепцията за Русия свят и концепцията за обединяване на всички руснаци в рамките на една страна, които Путин заимства и употребява в цялата си пропагандна машина.

„ През цялото време Дугин беше ослепителен и коренен бранител на войната на Русия в Украйна, завладяването на Украйна и връщането й в постсъветското пространство. Именно на този декор по напълно естествените стандарти Дугин се трансформира в наш зложелател. Враг на всички хора, които стоят на страната на Украйна.  Да кажем по този начин – не би провокирало никаква горест, в случай че имаше известие, че Дугин е погубен при терористичен акт. Поне у мен. Казвайки всичко това, аз не мисля, че зад този атентат стоят украинските спецслужби. Просто тъй като не мисля, че на фона на една доста тежка война, в която е въвлечена Украйна, откакто беше нападната от Путин, когато всички хора, способни да водят война, вземат участие в спора на страната на Украйна. Не мисля, че украинските спецслужби разполагат с толкоз доста непотребни хора, които да бъдат изпратени в Москва, с цел да провеждат терористичен акт против Дугин, тъй като съгласно мен той не съставлява, по този начин да се каже, толкоз извънреден индивид, който да бъде цел на подобен терористичен акт. Той не е нито Шойгу, нито Лавров нито Путин. И да рискуват живота на своите хора тъкмо с цел да унищожават Дугин, не биха го създали.  Може би с тази своя биография Дугин си е спечелил не малко врагове, а евентуално и в средите на фашистите, с които той непрекъснато е контактувал, даже е бил в спор, допустимо е те да са били по финансова линия. Защото Дугин е бил самобитна връзка сред съветските фашисти и интернационалните фашистки организации и ултранационалистически структури, да вземем за пример " Северна лига " на Салвини.  Освен това той има връзка с Якунин, който оглавява до наскоро организацията „ Руски стоманени пътища “, с Малофеев, един от путинските православни олигарси, който стои идеологически и даже организационно зад събитията в Украйна през 2014 година (когато Русия анексира Крим – бел. ред.).

За мен взривяването на автомобил, в който има дете, е типичен образец за дейности на ГРУ, това е техният почерк. И считам, че това е направлението, в което би трябвало да се проучва убийството на Даря Дугина, макара да не се надявам да получим повече информация. И няма да се изненадам в случай че след време ФСБ ни показа двама задържани терористи и ни кажат, че това са причинителите на атентата против Дугина “, споделя своята версия анализаторът.

В поддръжка на тезата си Фелштински напомня историята със сина на президента на Чечня, който при близки условия в Катар, през 2004 година става жертва на сходен атентат, при който по знамение не умира, а единствено е тежко ранен.  

Превод със съкращения: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР