Съвсем наскоро Apple aктивира поддръжката на сателитна връзка за новите

...
Съвсем наскоро Apple aктивира поддръжката на сателитна връзка за новите
Коментари Харесай

Ще може ли Samsung Galaxy S23 да се свързва със сателити

Съвсем неотдавна Apple aктивира поддръжката на сателитна връзка за новите iPhone 14 модели в някои елементи на света, с помощта на партньорството си с компанията Global star.

Huawei също предлага сходна услуга за Mate 50 телефоните си, която разрешава изпращането на известия през спътник. 

Изглежда обаче, че Samsung ще се причисли към наклонността с излизането на моделите от серията Galaxy S23, които съгласно корейската медия ETNews също ще поддържат връзка със спътник. 
 Снимка 596510  
Корейският колос има контракт с компанията Iridium, която разполага с 66 спътника в ниска орбита. 

Услугата на Samsung ще разрешава изпращането както на текстови известия, по този начин и на гласови такива, и на изображения. 

Според оповестената информация компанията чака услугата да стане много известна в Северна и Южна Америка, Европа, Русия и Китай, както и във всички региони, където мрежите на мобилните оператори са слаби. 
 Снимка 589183
 

Това ни навежда на мисълта, че сателитната връзка на Samsung може би ще може да се употребява за повече неща, в сравнение с тази на Apple, която е предопределена за незабавни и бедствени обстановки.

Възможно е Samsung да разгласи новата услуга още преди края на тази година, до момента в който серията Galaxy S23 евентуално ще бъде оповестена през януари или февруари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР