Съвсем иронично, в отношенията, където трябва да получаваме любов, грижа

...
Съвсем иронично, в отношенията, където трябва да получаваме любов, грижа
Коментари Харесай

8 признака, че партньорът ви ви манипулира

Съвсем иронично, в връзките, където би трябвало да получаваме обич, грижа и поддръжка, от време на време се оказваме следени като марионетка от нашия сътрудник. Ще ви споделим някои от най-разпространените манипулационни трикове и лесни способи да им се противопоставите.

Имайте поради, че цялата информация, предоставена в тази публикация, е субективна и не би трябвало да се ползва във всяка обстановка.

1. Вие сте отговорни. Винаги

Манипулаторите споделят едно общо умеене: те в действителност са отлични в това да карат хората да се усещат отговорни, когато не са.

Молили ли сте в миналото колегата си за помощ и получавали ли сте отговор по следния метод: " Не мислиш ли, че може да съм ангажиран? " Казах ти, че имам доста неща да върша ". И в този случай, вие сте отговорни, че даже сте поискали помощ.

Ако казусът е подобен, сътрудникът ви най-вероятно е един от дребното хора, към които целият свят се върти.

Осъзнайте, че вашият сътрудник се пробва да ви управлява.

Запазете успокоение.

2. А те са жертвата. Винаги

Манипулаторите желаят да ги виждате като жертва постоянно. Животът им е толкоз сложен и цялостен с злощастие, че сигурно би трябвало да се чувствате състрадателни за техните несгоди (и да им помогнете с спомагателната работа, която са получили днес).

Манипулаторите употребяват този трик, с цел да изискат услуга или когато се пробват да избегнат отговорност. Ако забележите, че вашият сътрудник постоянно ви споделя истории за нещастията в живота си, евентуално се пробва да ви манипулира.

3. Провокират

Ако манипулаторът не разполага с причини, той може да се опита да ви предизвика като последна мярка. Те биха могли да кажат неща, които биха принудили естествен човек да се вбеси или да създадат нещо, с цел да провокират негативни страсти и да ви разгневят.

Целта на това е да се включите в безсмислена свада и да кажете нещо, което манипулаторът може да употребява в своята отбрана. Кажете им, че това, което те споделят, няма смисъл - гарантирате си, че ще видите покруса не по-лоша от тези на Шекспир.

Ако забележите това държание, значимо е да останете спокойни и да не се поддавате на провокации. Просто се пробвайте да върнете диалога назад към тематиката. Но в случай че вашият сътрудник продължава да се държи по този метод, е по-добре да приключите диалога учтиво.

4. Вашите проблеми? Никога не са чували за тях

Другото нещо, което е още за манипулаторите, е, че не им пука. Ако желаете да говорите за проблемите си и да споделите възприятията си, един манипулативен сътрудник е доста евентуално да направи едно от следните неща:

Избягва диалога и се преструва, че са заети.

Обръща диалога към проблемите си

5. " Ще умра без теб "

Тази манипулативна техника постоянно се назовава прочувствено изнудване и е може би най-мрачната и най-егоистска от всички. " Ще се самоубия, в случай че ме напуснеш ". Но това е единствено опасност.

За да избегнете манипулирането по този метод:

Не забравяйте, че това е единствено опасност, която вашият сътрудник употребява, с цел да обезпечи своето благоденствие.

Напомнете на колегата си, че не сте виновни за решенията му.

6. " Не го ли сподели? "

Друга гадна техника, която манипулаторите употребяват, се основава на изкривяването на предишното и изкривяването на обстоятелствата, с цел да се слагат в най-удобната обстановка и още веднъж вие да излезете отговорни.

7. Те са като развалена грамофонна плоча

Манипулаторите не желаят да разискват вашите общи проблеми. Те са добре тук и в този момент. Те ви подтикват да вярвате, че полемиката ви е завършила, преди да е в действителност. Ето за какво стартирате старите си причини още веднъж и още веднъж.

8. Използват трикове

Манипулаторите употребяват този елементарен трик, с цел да получат това, което желаят от вас. Те преувеличават настояването в голяма степен и по-късно го наблюдават с същинската им видимо по-малка молба.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР