Съвременното поколение е научено да пие вода. Все по-често по

...
Съвременното поколение е научено да пие вода. Все по-често по
Коментари Харесай

Топлата вода – преоткриваме 7 ползи от нея

Съвременното потомство е научено да пие вода. Все по-често по улиците може да ги видите с бутилка минерална вода. Особено, когато температурите на открито са над 29 градуса. За изгодата от топлата вода обаче се знае по-малко. А тя е изключително потребна. Ето за какво.

Облекчава менструалните болки
Много дами страдат от болки по време на месечния цикъл. И пиенето на топлата вода облекчава спазмите. Като водата успокоява мускулите на корема и по този механизъм понижава и спазмите.

Чисти организма
Топлата вода е скъп асистент при детоксикация на организма. Тя последователно покачва температурата на тялото като форсира отделянето на пот. Така токсините се изхвърлят от организма по-лесно и той се чисти от отровите. Най-голяма е изгодата от пиенето на топла вода с лимон.

Подобрява обмяната на веществата
Метаболизмът се усъвършенства извънредно доста, когато пием топла вода. Тя е нужна за вярната обмяна на веществата. 
Затова е потребно денят да стартира с чаша топла вода – това е най-правилното „ пробуждане “ на целия организъм. Тя форсира всички процеси в храносмилателната система и подтиква чистенето на червата. Като защищава и от запек. Действието на топлата вода е доста по мощно от това на студената.

Помага при настинка
Топлата вода е от изгода при простуда, кашлица и болки в гърлото. Тя поддържа лигавиците влажни, облекчава отхрачването, оказва помощ за изчистване на дихателните пътища.
От изгода е за промивика на носа като облекчава хремата.

Забавя стареенето
Пиенето на топла вода забавя стареенето. Водата поддържа тургора на клетките, усъвършенства еластичността на кожата. И тя става по-гладка, свежа и красива. Особено е значимо да пием щедро при акне и други проблеми на кожата.

Прави косата мека
Топлата вода поддържа хубостта на косата – прави я по-мека. Това е по този начин, тъй като водата засилва нервните окончания в корена на косъма, което е изключително потребно за растежа и здравината му. Ако миете косата с топа вода, това също по този начин форсира и растежа.

Ускорява кръвообращението
Когато пием топла вода, циркулацията на кръвта в тялото се форсира. А това усъвършенства работата и на нервната система.

Източник:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР