Съвременният начин на живот, за съжаление, носи много предпоставки за

...
Съвременният начин на живот, за съжаление, носи много предпоставки за
Коментари Харесай

Различните форми на артрита и гелът Artrovex

 Съвременният метод на живот, за жалост, носи доста предпоставки за развиване на болки в ставите или артрит на по-късна възраст. Работата пред компютъра по през целия ден, уседналият метод на живот, неналичието на придвижване – всички те са аргументи за проявление на  болки в ставите. Те могат да са единствено начало и признак за по-нататъшното развиване на форми на артрозата. За някои от тях може да научим по-долу, както и за използването на гелове с натурални съставки за повлияване на болката. Пример за подобен е Artrovex.

Какви са Формите на Артрита?

Учените са класифицирали формите на артрит в няколко групи. Те могат да бъдат:

Артроза – Артрозата, или остеоартртитът, е най-разпространената форма на артрит. Представлява изхабяване или увреждане на гладката, хлъзгава тъкан - ставния хрущял. Обикновено стартира след 40-годишна възраст, като се счита, че над 65-годишна възраст той се среща най-малко в няколко стави. Развива се постепенно и болката, която предизвиква, също се усилва с времето. Най-често се среща в глезените, колената, тазобедрената става, гръбначния дирек.

Ревматоиден артрит - Ревматоидният артрит е хронично автоимунно заболяване. Това значи, че имунната система нападна личните си тъкани вместо да пази ставите. Така се стига до произвеждането на субстанции, които унищожават ставните връзки, сухожилията и мускулите. Появява се най-много на възраст от 40 до 60 годишна възраст. Специфично при него е, че визира едни и същи стави от двете страни на тялото. Най-често стартира от дребните стави на ръцете или краката. Ревматоидният артрит се развива като една от по-комплексните форми на болестта и може да засегне цялото тяло. Също по този начин освен болки в ставите, само че и висока температура, отмалялост и загуба на вкус.

Инфекциозен артрит - Инфекциозният артрит най-често се появява посредством зараза в следстиве на друга болест. Тя може да бъде бактериална, само че от време на време вирусна или гъбична. Достига до ставите посредством инфектирана прилежаща тъкан. Това може да бъде съпровождано с мъка на ставата, внезапни болки при придвижване, оток или затруднено стесняване. Освен това е допустима появяването на висока температура, отмалялост или чувство за изтощение.

Ювелинен ревматодоиден артрит - Ювелинният ревматодоиден артрит поражда при деца до 16-годишна възраст, като може да има разнообразни форми. Оплакванията на децата са същите като тези на възрастните – болки в ставите, лимитирано придвижване, отоци.

Какви са Основните Грижи при Артрит?

Грижите и лекуването при артрита зависят от доста фактори. Най-важните от тях са съответната форма на болестта, причинителите, възрастта и здравословното положение на боледуващия. Съществуват и общи ограничения, които всеки човек може да приложи самичък, за отнасяне на към този момент открита вариация или за повлияване на появяването му.

Някои от тях са:

Грижа за Теглото – Обикновено се показва като най-основният асистент, изключително при хората страдащи от наднормено тегло. По-ниската цифра върху кантара би дала положително отражение и върху придвижването на ставите на коленете, стъпалата, глезените, бедрата и гръбнака.

Добри Упражнения и Физиотерапия – За тях е добре да се съветвате със физиотерапевт или различен вид експерт. Заседналият метод може да има отрицателно въздействие върху тежестта, което “тежи " на ставите и би усложнило придвижването им.

Лекарствени Средства и Гелове – В днешно време съществуват доста решения на пазара, които целят да спомогнат артрита и болките в ставите. Препоръчително е да се консултирате с вашия доктор, преди избора на такова. Такъв вид био-козметичен артикул е Артровекс, гел с естествени екстракти, целящ позитивното повлияване на болките в ставите.

Какво съставлява Гелът с Натурални Съставки Артровекс?

Artrovex е успокоителен гел, целящ удобно въздействие върху болките и отоците в ставите и гръбнака. Препоръчителният курс на използване е 4 седмици, а съгласно производителят е допустимо да се повлияе положително върху:

Болката, Отоците и Възпаленията;

Разрушаването на Ставите;

Последващите Усложнения;

Също по този начин, той благоприятства възвръщането на подвижността и укрепването на физическата мощ.

Формулата му се състои от няколко натурални, био-компоненти. Основните съставки на Artrovex са:

Екстракт от Мазнина от Акула (Омега-3 и Омега-6) – Има способността да спомага за възобновяване на хрущялите и тъканите. Което пък води и до понижаване на болката и възпаленията.

Екстракт от Листата на Черен Оман – Въздейства удобно на регенерацията на костната тъкан, кръвообращението и структурата на костите.

Глюкозамин – Спомага за намаляването на чувствата за болежка и парене.

Хондроитин – Образува се от костите на риба или животни и има удобно въздействие върху възобновяване на тъканите.

Екстракт от Прополис – Полжително антибактериално и противовъзпалително средство.

Да живеем интензивно и здравословно!

Макар и да не можем да спрем измененията в тялото, настъпващи с годините, постоянно можем да се погрижим за себе си. За да се усещаме добре физически и душевен е основно да се храним добре и движим постоянно. Една къса разходка до най-близкият магазин за плодове и зеленчуци би ни донесла и мотив за повече придвижване, и вкусна и здравословна храна. Нека отдадем нужната грижа за себе си и тялото си. То, а и ние също, го заслужава!  Рекламна обява РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ

(adsby
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР