Съвременният начин на живот предполага консумиране на рекордно високи количества

...
Съвременният начин на живот предполага консумиране на рекордно високи количества
Коментари Харесай

Опасни ли са заместителите на захарта?

Съвременният метод на живот допуска изразходване на рекордно високи количества захар. Повечето от нас даже не осъзнават, че с изключение на лъжичките в кафето и чая и захарта от сладките изкушения одобряват бялата отрова с безалкохолни питиета, подсладено кисело мляко, консервирани храни. Много артикули съдържат скрита захар, което води до свръхконсумация.

Поглъщането на сходни количества от бялата наслада вреди освен на талията и фигурата, само че и съществено заплашва здравето, покачва риска от сърдечносъдови болести, диабет, инсулинова устойчивост, високо кръвно налягане, инфекции, кожни раздразнения и възпалителни процеси.
Тези питиета форсират стареенето, предизвестяват диетолози
Сладките газирани питиета могат да провокират прибързано стареене на клетъчно равнище, означават откривателите от Калифорнийския у...

Това постанова ограничение на потреблението на захар и заместването ѝ с подсладители. Някои от тях са без калории и подкрепят отслабването, други доставят на тялото великодушни количества калории, само че са по-препоръчителни за здравето от захарта и въпреки всичко по-нискокалорични от нея. Различаваме изкуствени и естествени заместители на захарта. Безопасни ли са те и можем ли да ги одобряваме безкрайно?

Опасните синтетични заместители на захарта

1.       Аспартам

Този сурогат на захарта се употребява най-често при производството на газирани безалкохолни питиета. Той не съдържа калории и не води до напълняване, само че доста учени го свързват с заплахата от развиване на епилепсия, сърдечно-съдови болести и рак, считайки го за канцерогенен. Препоръчваме ви да избягвате този сурогат на захарта.

2.       Захарин
Кои Е-та какви заболявания предизвикват. Цялата истина
Храната, която се храним е отровна. Поглъщаме купища отрова под разнообразни форми и ни карат да си плащаме за това. Месото, зеленчуците, к...

Захаринът е един от най-използваните подсладители за кафето и чая, както и един от първите изкуствени подсладители в международен мащаб. Редица проучвания го свързват с нараснал риск от злокачествени тумори, диабет и болести на сърцето и съдовете. Най-добре е да подслаждате чая с мед, а кафето да привикнете да пиете чисто и горчиво.

3.       Ацесулфам

Употребява се в сокове, сладолед и в редица десерти. Добре е да го избягвате, защото не е безвреден за здравето. С нарасналата му консумация се усилва рискът от поява на злокачествени промени, главоболие, меланхолия. Отрицателно е въздействието му и върху действието на нервната система.

4.       Цикламат

Забранен е за приложимост в редица страни, защото се смята, че основава опасност  от проблеми с бъбречната функционалност. Категорично не се предлага потреблението му от деца, бременни и кърмачки.
Нула калории – пътят към затлъстяването
Изкуствените подсладители без калории от време на време освен, че не оказват помощ да се понижи тежестта, само че и водят до затлъстяване и диабет. Посл...

Естествени заместители на захарта

Сред естествените заместители на захарта са фруктозата и сорбитола. Те са изцяло безвредни за здравето, по-ниско калорични са от захарта и потреблението на храни с тези подсладители е по-добро решение от изкуствените заместители или захарта. Все отново спазващите режим за надзор на тежестта или целящите намаляване би трябвало да ги заобикалят, защото съдържат задоволително калории, с цел да заоблят фината талия.

Едни от най-новите заместители на захарта са стевията и цитрозата. Стевията е билка, а цитрозата се получава от цитрусовите плодове, видно от името ѝ. Те са небогати на калории, безвредни за здравето и разрешават реализиране на стройна фигура без никакъв здравословен риск. Винаги, когато е допустимо, предпочитайте артикули със стевия или цитроза.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР