Съвременните прахосмукачки са истинско облекчение за всяко едно домакинство, значително

...
Съвременните прахосмукачки са истинско облекчение за всяко едно домакинство, значително
Коментари Харесай

4 иновативни функционалности на съвременните прахосмукачки

Съвременните прахосмукачки са същинско облекчение за всяко едно домакинство, доста намалявайки междинното време и повишавайки качеството на разчистване на подове и килими. А кой не мечтае за по-добро равнище на непорочност у дома, реализирано с минимални старания и вложено време?

Производителите на непрекъснато развиват технологиите си и внедравят редица разнообразни функционалности, с цел да подобрят качеството и успеваемостта им. Днес ще разгледаме едни от най-съблазнителните функционалности на домашните помощници, с цел да улесним избора ви при идната инвестиция.
1. Самоприбиращ се кабел за по-голямо улеснение при работа
Докато самоприбиращият се кабел може да наподобява като елементарна фукнционалност при прахосмукачките , то тя доста усъвършенства удобството по време на работа.

Функцията е по-често срещана при прахосмукачки с кутия , в сравнение с отвесни модели. Подходяща е за тези от вас, които избират да се отдадат на отмора след разчистване, вместо да прекарват ненужно време увивайки кабела към уреда .

Самоприбиращият се кабел също икономисва пространство при предпазване и понижава заплахата от инцидентно препъване при прекосяване. Само с натискането на един бутон или по-рязко издърпване на кабела, той ще се прибере автоматизирано в кутията .
2. Автоматично разчистване благодарение на прахосмукачки роботи
Звучи като фантазия, само че към този момент е действителност - автоматизираното разчистване на пода в дома към този момент е допустимо с помощта на напредъка на технологиите и новите модели прахосмукачки роботи.

Компактните домашни помощници употребяват високотехнологични датчици и логаритми , с цел да почистват подовете у дома без никаква човешка интервенция . Те са захранвани от литиево йонни акумулатори и работят непрекъснато, даже когато вие си почивате или сте отвън къщата.

Прахосмукачките роботи употребяват интелигентно картографиране , с цел да обходят всички пространства в дома и да избегнат трудности като стени, маси и други. Имате опция да зададете параметри на работа или да контролирате робота напълно отдалечено посредством мобилно приложение.

Прахосмукачките роботи са чудесна алтернатива за хора с домашни любимци или дребни деца, на които постоянно се постанова да почистват у дома и желаят да спестят време и старания.
3. Циклонна технология без условие за торба
Циклонната технология при прахосмукачките стартира да измества добре познатите ни модели с торба .

Моделите с тази функционалност залагат на издърпването на частици от подове и килими с доста висока скорост, която образува дребен въздушен ураган в пластмасов съд. Така по-големите частици се отделят от центъра на вихъра и с помощта на гравитацията падат надолу към дъното на съда, където се намира резервоар с филтър .

Почистването на този тип прахосмукачки е безпроблемно и изисква единствено изхвърляне на отпадъците от контейнера и периодическа замяна на филтъра . Едно от огромните им преимущества е, че нямат загуба на засмукваща мощ .
4. Прахосмукачки с HEPA филтри за тънко разчистване
Днес, прахосмукачките с HEPA дестилация (високо дейно задържане на частиците) са едни от най-разпространените и желани модели в целия свят.

Този тип филтър дейно задържа микрочастици с размер до 0,3 µm (микрона), което ги прави подобаващи за унищожаване на невидими алергени, бактерии и вируси, които постоянно остават прикрепени към повърхностите. HEPA филтрите сполучливо хващат тези частици в “капан ” и не разрешат повторното им освобождение във въздуха .

Прахосмукачките с HEPA дестилация са подобаващи за хора, които страдат от постоянно срещани алергии или имат дребни деца, които се пробват да предпазят от разнородни бактерии и вируси. Те са подобаващи и за домове с домашни любимци, за които се изисква особено разчистване преди посещаване от посетители с риск за алергични реакции .
Съвети при избор на прахосмукачка за семейството
Ако някоя от гореспоменатите функционалности и технологии ви е заинтригувала, то най-вероятно ви се желае да знаете и какви са постоянно срещаните препоръки при избора на съответен модел прахосмукачка.

За да ви спестим време, ние ще ги споменем:
За модели със самоприбиращи се кабели: Обърнете внимание на бързината на прибиране на кабела, с цел да предотвратите ненужни удари във предмети, хора и домашни любимци. Дължината на кабела също се от голяма важност, в случай че желаете да си осигурите по-голям обсег на деяние. За прахосмукачки роботи: Сравнете спецификациите и изберете модел с добра система за картографиране и различаване на трудности. Проучете моделите с по-ниски равнища на звук и по-голяма устойчивост на батерията, защото този тип прахосмукачка евентуално ще работи съвсем непрекъснато. Възможността за автоматизирано изпразване на кутията е преимущество. За модели, употребяващи циклонна технология: Тези модели нормално са по-мощни, по тази причина обърнете внимание на силата на засмукване и изразходваната сила по време на прилагане. Вижте и какъв е размерът на филтрираните частици, с цел да гарантирате оптималната непорочност в дома си. За модели с HEPA филтър: Прекарайте време в изследване на всмукателната мощ, защото HEPA филтрите изискват повече моторна мощ, с цел да работят дейно. Не подценявайте и обстоятелството, че регулярната замяна на филтрите е от голямо значение. Затова е належащо авансово да се запознаете с цените на филтрите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР