Съвременните форми на комуникация се различават от общуването в миналото.

...
Съвременните форми на комуникация се различават от общуването в миналото.
Коментари Харесай

Първият SMS в света бе продаден на търг за €107 000

Съвременните форми на връзка се разграничават от общуването в предишното. В продължение на десетилетия късите SMS-и и телефонните диалози бяха главно средство за свързване. Интернет революцията и известността на мобилните устройства промени фрапантно опциите да организираме диалози с приятелите и обичаните хора.

В основата на софтуерните нововъведения през днешния ден са открития направени преди години, които предпоставят напредъка довел до модерните смарт телефони. Така да вземем за пример програмиста Нийл Папуърт може да се похвали, че е първият човек изпратил SMS в света. Впечатляващото за времето си достижение датира от 3 декември 1992г.

Първият SMS е с текст " Merry Christmas " и е изпратен от домашния компютър на британският програмист. Неговият адресат го получава на Orbitel телефон, който е с тегло от съвсем два кг. Историята на първия SMS в този момент провокира любопитен аукцион.

Представители на мобилния оператор Vodafone организираха търг в Париж, на който осъществиха продажбата на текстовото известие под формата на Non-Fungible Token (NFTs). Крайната цена платена за владение на цифрова версия на първия SMS е €107 хиляди, осведоми Reuters.

Купувачът ще получи имитация на истинския информационен протокол, с който се изпраща известието. Любопитна детайлност е, че приходите от аукциона ще бъдат трансферирани към UNHCR организацията за бежанци на Организация на обединените нации. Автентичността на NFT токена ще се подсигурява от специфичен документ на шефа на Vodafone Group, Ник Рийд.

Само година откакто британският програмист записва името си в историята от Nokia вкарват функционалността за SMS в своите устройства с присъщия тон при входящ SMS. Първоначалният предел на известията е 160 признака.

Източник: digital.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР