Съвместното проучване на Китай и Световната здравна организация (СЗО) на

...
Съвместното проучване на Китай и Световната здравна организация (СЗО) на
Коментари Харесай

Учени зоват за ново разследване на произхода на COVID-19: със или без Китай

Съвместното изследване на Китай и Световната здравна организация (СЗО) на COVID-19 не даде надеждни отговори за това по какъв начин е почнала пандемията и са нужни по-строги следствия - със или без присъединяване на Пекин . Това оповестиха група интернационалните учени и откриватели, осведоми " Ройтерс ".

В взаимното изследване, оповестено предходната седмица, се споделя, че най-вероятният път за предаване на SARS-CoV-2, вирусът, който предизвиква COVID-19, включва прилепи и други диви животни в Китай и Югоизточна Азия. То изключи опцията вирусът да е изминал от лаборатория.
 Китай: Нищо не сме скрили от СЗО за произхода на пандемията
Китай: Нищо не сме скрили от СЗО за произхода на пандемията

Експертът акцентира, че китайската част от взаимното следствие е приключена

В отворено писмо 24 учени и откриватели от Европа, Съединени американски щати, Австралия и Япония акцентират, че изследването е било опетнено от политиката .

" Тяхната насочна точка беше, дано имаме толкоз компромис, колкото е нужен, с цел да получим минимално съдействие от Китай ", отбелязва Джейми Мецл, старши помощник в Атлантическия съвет, който е изготвил писмото.

В писмото се споделя, че заключенията от изследването се основават на непубликувани китайски проучвания, до момента в който сериозни данни и биологични проби " остават недостъпни ".
 СЗО: Не установихме произхода на COVID-19, евентуално не е тръгнал от Ухан или лаборатория Обновена
СЗО: Не установихме произхода на COVID-19, евентуално не е тръгнал от Ухан или лаборатория

Вероятно вирусът се е трансферирал от животни, само че досега не е открит източникът

Генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус сподели, че предходната седмица Китай е задържал данни.

Лиан Ваниан, почитан специалист на Китай за COVID-19, отхвърли това и наподобява отхвърли всевъзможни по-нататъшни взаимни следствия в Китай, като посочи, че фокусът трябвало да се измести към други страни.

Мецл сподели, че светът може да се наложи да се върне към проект Б и да организира следствие " по допустимо най-систематичния метод " без присъединяване на Китай .
 Китай: Съединени американски щати могат да поканят СЗО да изследва произхода на ковид и при тях
Китай: Съединени американски щати могат да поканят СЗО да изследва произхода на ковид и при тях

Нека да се проследят следите и да покажат съдействие

Китай отхвърли изказванията, че SARS-CoV-2 е изминал от изследователска лаборатория в Ухан, градът, в който за първи път беше разпознат COVID-19.

Съвместното изследване сред Китай и СЗО стигна до заключението, че приключването от лаборатория е " извънредно малко евентуално ", като уточни, че " няма данни ", че някоя лаборатория е съхранявала вируси, свързани със SARS-CoV-2. Тедрос Гебрейесус означи, че са нужни повече проучвания, с цел да " се стигне до по-солидни изводи ".

Мецл настоя, че Китай би трябвало да разкрие информация, която ще разреши да бъде опровергана хипотезата за лабораторията .

" Китай разполага с бази данни за това какви вируси се държат... има лабораторни бележки за свършената работа ", уточни той и добави: " Има всевъзможни учени, които в действителност правят работата, а ние нямаме достъп до каквито и да е от тези запаси или някои от тези хора. "
 СЗО: Китай спомага по следствието на ковид
СЗО: Китай спомага по следствието на ковид

В сряда стават ясни резултатите от отчета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР