Съвместно разработената от Pfizer и BioNTech ваксина е показала ефективност

...
Съвместно разработената от Pfizer и BioNTech ваксина е показала ефективност
Коментари Харесай

Пробив в битката с COVID-19: Ваксина постигна 90% ефективност

Съвместно създадената от Pfizer и BioNTech ваксина е посочила успеваемост от 90% за попречване на инфекции с COVID-19 в границите на третата фаза от клиничните ѝ изпитвания, съобщи Агенция Франс Прес. Защитата при пациентите е реализирана седем дни след втората от двете дози и 28 дни след първата, сочат предварителните констатации.
„ Първият набор резултати от нашето изпитване на ваксина за COVID-19 от фаза 3 дава първичните доказателства за способността й да предотврати COVID-19 “, съобщи ръководителят и основен изпълнителен шеф на Pfizer Алберт Бурла.
„ Ние сме забележителна стъпка по-близо до даването на хората по целия свят по този начин нужния пробив, с който ще сложим завършек на тази световна здравна рецесия. Постигаме този стадий в нашата стратегия за създаване на ваксини в миг, когато светът има най-голяма потребност от това “, добави Бурла.
По планирани данни фирмите обявиха, че чакат да доставят до 50 милиона дози ваксини в международен мащаб през 2020 година и до 1,3 милиарда дози през 2021 година
В по-голямата част на света заболеваемостта от COVID-19 нараства, достигайки рекордно високи равнища. Отделенията за интензивно лекуване се запълват. Броят на жертвите също пораства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР