Съвместният контрол с органите на МВР започва от утре ИА

...
Съвместният контрол с органите на МВР започва от утре ИА
Коментари Харесай

Започват засилени проверки за нерегламентирани превози по време на предстоящите празници

Съвместният надзор с органите на Министерство на вътрешните работи стартира от на следващия ден
ИА „ Автомобилна администрация “ ускорява контрола на нерегламентираните транспорти на пасажери и товари по време на коледните и новогодишните празници. Съвместно с Министерството на вътрешните работи и Национална агенция за приходите стартират инспекции в разнообразни региони на страната и по граничните пунктове, оповестяват от транспортното министерство.

Съвместният надзор с органите на Министерство на вътрешните работи стартира от на следващия ден, като са планувани наряди в курортите във връзка със студентския празник. Проверките преди коледните и новогодишните празници ще се реализират в разнообразни шпации от време в обособените териториални структури на ИА „ Автомобилна администрация “.

От началото на годината до момента при надзор на пътя са установени 174 случая на нерегламентиран транспорт на пасажери и товари, от които 75 са за леки коли, 6 на рейсове и 93 на товарни коли. За откритите нарушавания са формирани актове и са приложени насилствени административни ограничения. Предвидените наказания в Закона за автомобилните транспорти са санкция от 2000 лева и прекъсване от придвижване на транспортното средство за период до 12 месеца, посредством изземане на регистрационните табели и документите на автомобила.

Проверките на леките коли се реализират взаимно с Министерство на вътрешните работи и други способени институции, защото инспекторите на ИА „ Автомобилна администрация “ нямат законови пълномощия да правят независим надзор на леки коли, като се изключи таксиметровите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР