Съвместните учения на Русия и Беларус Съюзническа решимост-2022 ще се

...
Съвместните учения на Русия и Беларус Съюзническа решимост-2022 ще се
Коментари Харесай

Русия и Беларус ще проведат съвместни учения „Съюзническа решимост 2022“

Съвместните учения на Русия и Беларус " Съюзническа решимост-2022 " ще се проведат от 10 до 20 февруари, заяви Министерството на защитата на Беларус.

По-рано заместник-началникът на Генералния щаб на Беларус Павел Муравейко разгласи неочаквана инспекция на силите и средствата за реакция на Съюза, част от която ще бъдат маневри.

„ На втория стадий от инспекцията, от 10 до 20 февруари, ще се организира взаимно обучение „ Съюзническа решителност – 2022 “, оповестиха от пресслужбата на министерството.

Войските ще отработят дилемите за угнетяване на външната експанзия и битка с тероризма, по-специално подсилване на сектори от границата по вероятни направления на нелегално навлизане на бойци на територията на Беларус и блокиране на каналите за доставка на оръжие и муниции.

Освен това, съгласно заместник-министъра на защитата на Русия Александър Фомин, за тестване на действието на единната система за противовъздушна защита на Съюза ще бъдат трансферирани 12 Су-35, две дивизиона системи за противовъздушна защита С-400 и един Панцир-С в зоната на ученията.

„ Практически дейности на войските ще се организират на полигоните „ Домановски “, „ Гожски “, „ Обуз-Лесновски “, „ Брестски “ и „ Осиповичски “, както и в избрани региони от терена, ситуирани на територията на Република Беларус. Предвижда се потреблението на летищата „ Барановичи ", " Лунинец ", " Лида " и " Мачулищи ", - сподели той.

Фомин акцентира, че броят на участниците в ученията, както и броят на главните оръжейни системи не надвишават параметрите, избрани от Виенския документ от 2011 година, които подлежат на нотификация.

По-рано президентът на Беларус Александър Лукашенко приказва за проектите за осъществяване на взаимни маневри през февруари по западните и южните граници на републиката. Според него това би трябвало да са „ естествени учения за разработване на избран проект в борба с тези сили: на запад (Балтийските страни и Полша) и на юг (Украйна) “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР