Съвместни проверки на инспектори по труда на България и Норвегия

...
Съвместни проверки на инспектори по труда на България и Норвегия
Коментари Харесай

Съвместни проверки на инспектори по труда на България и Норвегия

Съвместни инспекции на инспектори по труда на България и Норвегия с акцент върху спазването на наредбите, касаещи декларирането на труда, бяха осъществени у нас по план „ Сътрудничество за почтени условия на труд “. Това оповестиха от пресцентъра на Изпълнителната организация „ Главна ревизия по труда “.

Проверени бяха оранжерия, кравеферма, розопроизводители и строителни обекти, на два от които бяха открити да работят и задгранични служащи.

Според инспекторите от Норвегия връзката сред служащите и проверяващите има огромно въздействие върху по-качественото и дейно осъществяване на инспекциите. Като добра процедура те регистрираха и пълномощието на българските инспектори да стопират обекти, работни места и съоръжение посредством слагане на отличителни знаци като лента и стикер. Знаците съгласно тях разрешават на служащите да видят, че има заплаха и да не работят на съответното работно място или на рисковата машина, се показва в известието на Изпълнителната организация „ Главна ревизия по труда “.

Оттам разясняват, че огромният брой инспекции, които всеки български контрольор прави годишно, е впечатлил представителите на Норвежката ревизия по труда в подтекста на въведените индикатори за качество на инспекционната активност, с изключение на за количество.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР