Съвместната кандидатура на тима на Майкъл Андрети и една от

...
Съвместната кандидатура на тима на Майкъл Андрети и една от
Коментари Харесай

Кои са другите кандидати за Формула 1?

Съвместната кандидатура на отбора на Майкъл Андрети и една от най-старите автомобилни марки в света Кадилак за присъединяване във Формула 1 основават вълнуваща вероятност за разширението на международния шампионат. Естествено, това няма да стане преди 2026, а сдържаната реакция на Формула 1 е разбираема, защото към момента няма формула, по която да се усилят приходите на десетте съществуващи тима.

От международния шампионат прецизираха, че и други претенденти имат интерес към влизане във Формула 1, само че в полза на истината никой от тях не може да се мери като благоприятни условия и достижения с комбинацията Андрети-Кадилак.

Да забележим обаче кои са тези други претенденти? Или най-малко тези, които в последните години са декларирали упоритостите си да вземат участие във Формула 1.
 Президентът на ФИА: Зявката на Андрети и Кадилак ще бъде проучена Президентът на ФИА: Зявката на Андрети и Кадилак ще бъде проучена
През 2019 година Бенджамин Дюранд , някогашният ръководещ шеф на SMP Racing разгласи дружно с Майкъл Ортс основаването на плана Panthera Team Asia F1 . Новата компания нае офис на „ Силвърстоун ” и притегли Тим Милн, който има богат опит във Формула 1 с тимовете на Рено, Хонда, Супер Агури, Тойота, Кейтърам и Менър. Заради пандемията от ковид планът беше замразен, само че се чака да бъде възроден.
 Андрети и Кадилак с обща кандидатура за Формула 1 Андрети и Кадилак с обща кандидатура за Формула 1
Също през 2019, само че през есента проектите си за присъединяване във Формула 1 разгласи предприемачът Салваторе Гандолфо, който основа Monaco Increase Management . Идеята на Гандолфо е да построи новия тим въз основата на испанския Campos Racing, който в този момент участва във Формула 2, Формула 3 и Формула 4. Отделно от това Гандолфо се контракти с Автомобилния клуб на Монако и получи правото да употребява името му за новия си тим. През 2021 Гандолфо удостовери, че не се е отказал от присъединяване във Формула 1 и ще подаде поръчка за присъединяване.
 Милиардер изиска тим във Формула 1 Милиардер изиска тим във Формула 1
Наскоро канадският милиардер и човеколюбец Калвин Ло , който работи в Хонгконг, също разгласи желанието си да има личен отбор във Формула 1, като изясни, че към този момент „ натрупа опит ” в общуването си с Уилямс и ръководи най-голямата компанията за застраховки „ Живот ” в света.
 ФИА отваря пътя за нови тимове във Формула 1 ФИА отваря пътя за нови тимове във Формула 1
Със сигурност обаче, след тези екзотични оферти на бял свят ще се появят и такива кандидат-тимове за Формула 1, в които ще има повече хора с опит в международния шампионат и моторните спортове като цяло. Защото изборът на трите нови тима във Формула 1 през 2010 година се оказа цялостен неуспех и занапред ще разберем дали в международния шампионат са си научили урока.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР