Съвместна проверка на полицията, Регионалната дирекция по горите в Благоевград

...
Съвместна проверка на полицията, Регионалната дирекция по горите в Благоевград
Коментари Харесай

Откриха още 40 куб. м. незаконна дървесина, превозвана от фирмата на кмет

Съвместна инспекция на полицията, Регионалната дирекция по горите в Благоевград и Югозападното държавно дружество откри над 60 кубически метра нелегално добита строителна дървесина, оповестява БНР.

Повод за следствието стана Ахмед Ахмед да придвижва нелегално 20 кубически метра иглолистна дървесина преди четири дни.

Тогава стана ясно, че Ахмед Ахмед има фамилната компания, която има няколко горски обекта, както и подписани контракти за дърводобив. По документи притежател на компанията е Хава Мехмед, брат на кмета, прикривайки действителния подобен, а точно Ахмед Ахмед.

По непотвърдена информация по време на залавянето на кмета, още два камиона на компанията са превозвали дървесина , само че са били предизвестени за акцията. Продължилата инспекция откри захвърлена контрабандна дървесина наоколо до сечището и до обекта, където компанията има подписан контракт за дърводобив.

Откритите досега 60 кубика при сегашните цени на дървесината се равняват на над 15 хиляди лв., това установи Дамян Дамянов, шеф на Югозападното държавно дружество и добави, че през последните години толкоз огромно количество противозаконна дървесина не е установявано от една компания.

Ахмед Ахмед бе освободен през вчерашния ден вечерта от ареста, защото все още няма повдигнато обвиняване към кмета, оповестяват от прокуратурата и показват, че следствието продължава.

" Един извънредно противен случай по какъв начин се злоупотребява с власт " . Това съобщи Иван Иванов, народен представител от Българска социалистическа партия, член на краткотрайната парламентарна комисия за дървата за огрев и някогашен министър на земеделието. По негови думи такива случаи са ежедневна процедура.

До края на мандата на краткотрайната комисия би трябвало да се предложат законодателни промени за метода на разпределение на дървесината и ролята на кметовете в този развой, за това съобщи подготвеност Иван Иванов.

Депутатът разгласи решението за ограничение на дърводобива във вековните гори за разбор и проверка, защото счита, че въпросът би трябвало да се преглежда експертно, а не по политическа линия.
 Комисията за дървата чака от жителите да подават сигнали
Комисията за дървата чака от жителите да подават сигнали

Любен Иванов даде обещание до 15 дни да се спрат порочните практики
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР