Съветвам го да отговори на въпросите, зададени в журналистическото разследване

...
Съветвам го да отговори на въпросите, зададени в журналистическото разследване
Коментари Харесай

Симеонова: Кърчев от ГЕРБ да не политизира проблемите си

Съветвам го да отговори на въпросите, заложени в журналистическото следствие на медийния екип на Пресс тв и на други национални медии, а не да намесва Българска социалистическа партия или лица от Българска социалистическа партия. В желанието си да се отбрани, той добре употребява познатата политическа тактичност да нападна съперниците си, както прави в тази ситуация с Пламен Караджов и Васил Самарски, зад които стоя изрично. Народните представители дължат отговори на гласоподавателите си. Ние не сме съд или прокуратура, с цел да атакуваме обществено гражданите”, съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Донка Симеонова по отношение на изказванията на народния представител от ГЕРБ Борис Кърчев на конференция в Казанлък.

Общинският консултант Пламен Караджов: Депутатът Кърчев да разяснява данъчната декларация на „ Би Би Си Кейбъл “ за 2015 година, където се крие разковничето на схемите.

„ Несравним е казусът на депутата от ГЕРБ Борис Кърчев, който е трансферирал своите компании на малоимотно лице, което не познава, със случая, който манипулира. Това, че е посочил някакви документи не значи, че няма отговорности. От журналистическото следствие излиза наяве, че първо е източил компаниите със съдружниците си, най-вероятно, с цел да не платят на страната налог облага, а след това ги трансферирал на съдружника си, с цел да довършат схемите и най-после на безработния, малоимотен и с 60% неработоспособност Динко Динев от село Християново, община Стара Загора. Само едно от сдруженията, които е трансферирал през последните две години, е с близо 800 000 лв. отговорности към други компании и кредитори. Къде изтичат парите на данъкоплатците? - това да отговори депутатът, както и да разяснява данъчната декларация за 2015 година на сдружението „ Би Би Си Кейбъл “, което е управлявал, там е разковничето на схемите. А не да се съпоставя с моя случай през 2013 година, в който работеща компания, в която съм взел участие, е продадена на познато лице с активи и стокова наличност, която е траяла да работи”, акцентира Пламен Караджов.

Васил Самарски, притежател на Пресс тв: Много ясно е разказана схемата по какъв начин депутатът е източвал компаниите, с цел да не заплати налози

Собственикът на Пресс тв Васил Самарски във Facebook прикани народния представител от ГЕРБ Борис Кърчев да заведе дело против уеб страницата Пресс ТВ, разгласил и излъчил журналистическите следствия. За да може екипът да даде документи, уличаващи Борис Кърчев и съдружниците му в измами, изфабрикувани контракти, източени компании и прилагане на обекти от националната сигурност.

„ Не сме наивници, доста ясно е разказана схемата по какъв начин депутатът е източвал компаниите, с цел да не заплати налози. ГЕРБ му трябваше, с цел да получи индулгенция. Дали ще му я дадат е техен вътрешен въпрос”, съобщи Самарски.

Той чака Борис Кърчев да отговори на всички заложени въпроси в публикациите на едногодишното журналистическо следствие и да излезе с достолепие от тинята, а не да измества вниманието от същинската тематика. Васил Самарски също приканва Кърчев да не политизира личните си действия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР