Съветниците от „Съюз за Пловдив“ настояват основна тема на местната

...
Съветниците от „Съюз за Пловдив“ настояват основна тема на местната
Коментари Харесай

Каназирева: Пловдив трябва е по-сигурен по време на...

Съветниците от „ Съюз за Пловдив “ упорстват съществена тематика на локалната власт да стане сигурността на пловдивчани, а разискването на съответните ограничения да стартира незабавно след Нова година.

„ По време на Европейската столица на културата в града се чакат хиляди туристи. Ще има голямо скупчване на хора освен от Европа, само че и от целия свят. Институциите би трябвало да имат подготвеност да подсигуряват спокойствието както на пловдивчани, по този начин и на всички посетители “, споделя ръководителят на групата съветници Дани Каназирева.

„ Съюз за Пловдив “ припомня, че до този миг няма знак община Пловдив и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи да изготвят обща концепцията за сигурността през 2019 година

Предложението на „ Съюз за Пловдив “ е в бюджета на общината за 2018 година да се плануват средства за разширение на видеонаблюдението в града. Това е належащо за по-успешно запазване на публичния ред.
Каназирева припомня, че в последно време в Пловдив се усилиха случаите на вандализъм и от ден на ден хора се оплакват, че се опасяват да минават през рисковите и рискови квартали.

„ Съюз за Пловдив “ има съответни оферти за местата за усилване на видеонаблюдението - в проблемнaта от години зона към Централна гара – в подлези, учебни дворове и детски градини в микрорайона, както и в междублоковите пространства на улиците „ Хан Кардам”, „ Тракия”, „ Сатурн”, „ Кавала”, „ Христо Станчев “, „ Филип Македонски, „ Бузлуджа “ и „ Д-р Никола Ковачев “.

Необходимо е видеонаблюдението да обхване зоните на регион „ Северен “, където има нараснала битова престъпност и вандалски прояви. Това са улиците „ Гороцвет “, „ Гърличе “, „ Петър Шилев “ и ул. „ Лайка “ - до подлеза, който свързва кв. „ Захарна фабрика “ с „ Шекер махала “ и на ул. „ Хан Телерик “ до дребния „ Гигант “.

Монтиране на видеокамери се постанова също по този начин на улиците ”Клен”, ”Жеравна”, ”Лотос”, ”Вратцата”, Комплекс на слепите на ул. ”Ландос” и в парка против пазара на ул. ”Босилек” в регион „ Източен “.

От „ Съюз за Пловдив “ са уверени, че системата за видеонаблюдение би трябвало да бъде следена от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и съответно от II- о и III-то районни ръководства на полицията – това ще обезпечи по-голяма действеност.

Според специалистите нужните средства са към 200 000 лв. и те няма да са в тежест на общинския бюджет.
„ Важно е да подсигуряваме всеки ден сигурността на хората и нашите деца. Едновременно с това се надяваме, че общинската администрация ще стартира правенето на стратегия с действителни и ефикасни ограничения за опазването на реда през 2019 година “, разяснява Дани Каназирева.

тагове Дани Каназирева Европейска столица на културата сигурност
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР