Синът на американския президент Джо Байдън - Хънтър Байдън, бе

...
Синът на американския президент Джо Байдън - Хънтър Байдън, бе
Коментари Харесай

Осъдиха сина на Джо Байдън

Синът на американския президент Джо Байдън - Хънтър Байдън, бе приет през днешния ден за отговорен от правосъдно жури по обвиняването, че през 2018 година е прикрил от управляващите използването си на опиати, с цел да закупи огнестрелно оръжие, съобщи Ройтерс.

Хънтър Байдън може да бъде наказан на до 25 години затвор

След като правосъдните заседатели във федералния съд в град Уилмингтън, щата Делауер, оповестиха решението си, той влезе в историята като първия директен кръвен правоприемник на настоящ президент на Съединени американски щати, осъждан за закононарушение.

54-годишният Хънтър Байдън пледира почтен по обвиняванията в осъществяването на тежко закононарушение както за това, че е излъгал за наркотичната си взаимозависимост, когато е попълвал държавен документ за закупуването на револвер " Колт Кобра ", по този начин и за противозаконното владеене на огнестрелно оръжие в продължение на 11 дни.

 100% обработени резултати от изборите: ГЕРБ-СДС печелят с 24,70% 2 мин. 100% обработени резултати от изборите: ГЕРБ-СДС печелят с 24,70%  „ Ще стане хладничко “: Максималните температури в София падат до 21 градуса 2 мин. „ Ще стане хладничко “: Максималните температури в София падат до 21 градуса  Адвокат Мария Шаркова за разпита в ДАНС: Защитавала съм публичния интерес 3 мин. Адвокат Мария Шаркова за разпита в ДАНС: Защитавала съм публичния интерес  45 минути гейзер с вряла вода блика в необятния център на София (ВИДЕО) 1 мин. 45 минути гейзер с вряла вода блика в необятния център на София (ВИДЕО)  Пожар в жилищна постройка в София, има умрял човек 1 мин. Пожар в жилищна постройка в София, има умрял човек  Цистерна пламна след злополука на Голямоконарско шосе (ВИДЕО) 1 мин. Цистерна пламна след злополука на Голямоконарско шосе (ВИДЕО)  100% обработени резултати от изборите: ГЕРБ-СДС печелят с 24,70% 2 мин. 100% обработени резултати от изборите: ГЕРБ-СДС печелят с 24,70%  „ Ще стане хладничко “: Максималните температури в София падат до 21 градуса 2 мин. „ Ще стане хладничко “: Максималните температури в София падат до 21 градуса  Адвокат Мария Шаркова за разпита в ДАНС: Защитавала съм публичния интерес 3 мин. Адвокат Мария Шаркова за разпита в ДАНС: Защитавала съм публичния интерес  45 минути гейзер с вряла вода блика в необятния център на София (ВИДЕО) 1 мин. 45 минути гейзер с вряла вода блика в необятния център на София (ВИДЕО)  Пожар в жилищна постройка в София, има умрял човек 1 мин. Пожар в жилищна постройка в София, има умрял човек  Цистерна пламна след злополука на Голямоконарско шосе (ВИДЕО) 1 мин. Цистерна пламна след злополука на Голямоконарско шосе (ВИДЕО)

Вчера юрист на Хънтър Байдън съобщи, че клиентът му няма да дава показания пред съда, откакто предходната седмица имаше поредност правосъдни съвещания, на които очевидци описаха в детайлности картина на годините на битка на по-малкия наследник на Байдън с алкохола и кокаина.

Процесът в окръжния съд в Делауеър идва следва различен исторически случай - осъждането на 30 май на Доналд Тръмп - първият някогашен или сегашен президент на Съединени американски щати, приет за отговорен по обвинявания в закононарушение. Тръмп, който е претендент за президент на Републиканската партия, ще се изправи против демократа Джо Байдън на президентските избори на 5 ноември.

Синът на американския президент може да получи до 17 години затвор

Тръмп, както и някои от съдружници му от Републиканската партия, твърди, че делото и три други наказателни процеса против него са политически стимулирани опити да му се попречи да си върне властта.

Демократите на собствен ред показват обвиняването против Хънтър Байдън като доказателство, че Джо Байдън не употребява правосъдната система за свои политически или персонални цели, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Снимка: Ройтерс

Делото " Хънтър Байдън " бе заведено от специфичния прокурор в министерството на правораздаването на Съединени американски щати Дейвид Уайс, който е назначен от Тръмп. Уайс повдигна обвинявания против сина на Байдън и в три тежки и шест дребни данъчни закононарушения. В обвинителния акт се показва, че в интервала сред 2016 и 2019 година Хънтър не е платил налози в размер на 1,4 милиона $, до момента в който е харчил милиони за опиати, конвой, екзотични коли и други скъпи предмети.

Той пледира почтен по всички тези обвинявания, а делото е планувано за 5 септември в Лос Анджелис. 

Хънтър е упрекнат за нелегално придобиване на оръжие, до момента в който е употребявал опиати

В хода на процеса в Делауер показания дадоха някогашната брачна половинка, някогашната другарка и снахата на Хънтър Байдън, които описаха от първо лице за спираловидната му взаимозависимост в седмиците преди и откакто е купил оръжието през октомври 2018 година Прокурорите демонстрираха и текстови известия, фотоси и банкови документи, които съгласно тях потвърждават, че все още на закупуване на оръжието Байдън-младши е бил мощно привързан към опиоиди и умишлено е нарушил закона, като в държавния формуляр за въпросната покупка е отбелязал, че не използва наркотични субстанции.

Снимка: Ройтерс

Защитата прикани дъщерята на Хънтър Байдън - Наоми Байдън, която свидетелства, че татко ѝ изглеждал добре, когато го е видяла малко преди и след закупуването на оръжието.

В Съединени американски щати сходни закононарушения се санкционират с сред 15 и 21 месеца затвор. Според някои специалисти обаче обвинените постоянно получават и по-леки санкции, и в случай че съблюдават изискванията на предварителното освобождение, вероятността да попаднат в пандиза е дребна.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР