Съветници искат Общинският съвет на Варна да върне крачка назад

...
Съветници искат Общинският съвет на Варна да върне крачка назад
Коментари Харесай

Съветници искат община Варна да стане акционер в Пълдин туринвест на Гергов

Съветници желаят Общинският съвет на Варна да върне крачка обратно в решението си за " Международния панаир Пловдив " АД.

Внесено от съветниците на Демократична България предложение е ОбС-Варна да анулира , както то бе гласувано. Предложението е отправено до ръководителя на общинския съвет с искане да се свика изключителна сесия.

Според тях вземането на решение за прекачване на акциите е станало при ненапълно изясняване на всички относими обстоятелства и условия. Според предлагането  за неспазена процедура дава опция да се преразгледа решението на Общинския съвет.

Мотивите, взети поради от Общински съвет, се съдържат в предлагането от Председателя на Съвета на шефовете в " Пълдин Туринвест " АД. По съществото си те са, че за Община Варна е по-добре вместо да е акционер в " Международен панаир Пловдив " АД с 29%, да е акционер в " Пълдин Туринвест " АД с 8.4 % , тъй като Пълдин Туринвест има доста парцели и благоприятни условия общината да получава дял, а тази опция в Международен панаир Пловдив е по-малка. 

над Пловдивския панари след като  закупи акциите на община Варна в капитала на " Пълдин туринвест " и към този момент държи 79% от дяловете в Панаира.  Допълнително бе и противоречивото решение на Пловдивския общински съвет.
 Граждани на митинг против
Граждани на митинг против " кражбата " на Пловдивския панаир

Те са срещу една от емблематичните здания на града да отиде в частни ръце

" Община Варна не е получила информация и не е анализирал действителното положение на имотната обезпеченост на " Пълдин Туринвест ", поради обстоятелството, че с по-голямата част от парцелите сдружението към този момент се е разпоредило - апортирани в други сдружения, дарени, продадени. Общински съвет Варна не е получил информация и не е анализирал опцията за приемане на дивиденти в сдружението, в което желае да стане акционер, нито дали в миналото са разпределяни дивиденти и съществува ли такава опция при съществуването на сериозен размер на непокрита загуба.

" Смятаме, че господин Гергов получи задоволително доста дарения под формата на 43 млн. за великата дупка ", пишат съветниците.

Николай Капитанов съобщи, че макар че сега общинският съвет играе ролята на влажен щемпел на кмета и се събира, особено с цел да взема подготвени решения, само че разчита на съвестта на сътрудниците си от локалния парламент при преразглеждането му. Според него общинският съвет с изключение на финансови, ще има и имиджови загуби, в случай че не направи това .

" Ако бъде признато препоръчаното от нас решение, това ще ревизира дали съществуват условия за едно ново болшинство " сподели и Павел Попов " Тестът следва и ще забележим по какъв начин ГЕРБ ще го устоят. "
 Политическа партия и Демократична България викат Бойко Борисов да дава отговор в комисия за Пловдивския панаир
Политическа партия и Демократична България викат Бойко Борисов да дава отговор в комисия за Пловдивския панаир

Двете партии се притесняват, че придобиването на панаира от Георги Гергов ускорява съветското въздействие у нас

Припомняме, в края на предходната година с дяловете на Община Варна от 29% и с досегашния си дял от 50% предприемачът от акциите на Панаира посредством сдружението си " Пълдин инвест ". И до този миг не беше ясно обяснено за какво и по какъв начин община Варна продължава да има въпросните акции, макар че през 2017 година, при първия опит да бъде прокарана тази скица, Изпълнителната комисия на ГЕРБ и в Министерство на стопанската система.

В самия Пловдив се надигна съществено публично неодобрение от новата облага на предприемача и изключен от Българска социалистическа партия Георги Гергов, макар че той 2 % от акциите и 6 декара от площта на ревюто " Международен панаир - Пловдив " за създаване на Опера в града - предложение, което е остаряло, само че се актуализира още веднъж в този момент. Именно по този метод а да прокара схемата и през 2017 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР