Съветникът по националната сигурност на Израел предупреди, че Израел вече

...
Съветникът по националната сигурност на Израел предупреди, че Израел вече
Коментари Харесай

Израел предупреждава, че „вече не може да приема“ Хизбула на своята граница

Съветникът по националната сигурност на Израел предизвести, че Израел „ към този момент не може да приема “ наличието на силите на Хизбула на северната си граница и сподели, че ще би трябвало да „ работят “, в случай че продължат да съставляват опасност.

Напрежението сред Израел и мощната, подкрепяна от Иран ливанска въоръжена формация се разраства, откогато войната сред Израел и Хамас избухна преди два месеца, с повтарящи се пристъпи на кръстосване -граничен огън.

Въпреки честите обмени, които доведоха до жертви и от двете страни, Израел и Хизбула до момента избягваха да бъдат въвлечени в пълномащабен спор на фона на интензивни дипломатически старания на Съединени американски щати и други страни за попречване на ескалация.

Цачи Ханегби обаче сподели в събота, че Израел не може да одобри обстановка, в която жителите на север на Израел, които бяха евакуирани в първите седмици на войната, се опасяват да се върнат по домовете си тъй като се опасяваха, че елитните сили на Радуан на Хизбула могат да стартират трансгра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР