Съветникът на украинския президент Володимир Зеленски - Михайло Подоляк, заяви

...
Съветникът на украинския президент Володимир Зеленски - Михайло Подоляк, заяви
Коментари Харесай

Съветник на Зеленски: Украинската операция в Курска област трябва да убеди Русия да започне честни преговори

Съветникът на украинския президент Володимир Зеленски - Михайло Подоляк, съобщи през днешния ден, че трансграничното нахлуване на силите на Киев в съветската Курска област е било належащо, с цел да бъде уверена Москва да стартира почтени договаряния, съобщи Ройтерс.

Той уточни, че Украйна няма интерес от окупацията на град Курск, само че тя би трябвало да принуди Русия да стартира договаряния при изискванията на Киев.

" Трябва да нанесем значими тактически провали на Русия ", написа Подоляк в приложението " Телеграм ". " В Курска област ние ясно виждаме по какъв начин военният инструмент се употребява целеустремено, с цел да бъде уверена Руската федерация да влезе в развой на почтени договаряния ", декларира още съветникът на Зеленски.

Украйна извърши трансгранично нахлуване против Русия предходната седмица и завзе част от Курска област.

Високопоставени украински представители споделиха неведнъж, че неприкосновеността и териториалната целокупност на Украйна би трябвало да бъдат напълно зачетени във всякакво спокойно съглашение.

Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година и в този момент управлява 18 % от територията на прилежащата страна, напомня Ройтерс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР