Съветникът на Държавния департамент на Съединените щати Дерек Шолей посети

...
Съветникът на Държавния департамент на Съединените щати Дерек Шолей посети
Коментари Харесай

САЩ и България в подкрепа на суверенитета на Украйна

Съветникът на Държавния департамент на Съединените щати Дерек Шолей посети София отпред на делегация от високопоставени публични лица, като част от обиколката си в няколко страни. Целта на визитата е осъществяване на диалози с сътрудници и съдружници на Съединени американски щати по редица стратегически въпроси.

В рамките на своето посещаване в България консултант Шолей се срещна със заместител министър-председателя Асен Василев, с министъра на защитата Стефан Янев и с министъра на външните работи Теодора Генчовска.

Шолей разиска със своите български домакини необятен набор от тематики, свързани със стратегическото надграждане на постоянните връзки сред двата народа, усилването на общата сигурност и разцвет, както и продължаването на тясното трансатлантическо взаимоотношение в поддръжка на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Посещението на Шолей в София е в продължение на двустранния Стратегически разговор сред България и Съединени американски щати, чието начало беше поставено през януари 2020 година. 

Съветник Шолей оцени високо резултатите от своите диалози с представителите на българското държавно управление: " Приветстваме амбициозния дневен ред на новото българско държавно управление и с подготвеност ще го подкрепим в оправянето с пандемията от COVID-19, корупцията, климатичните промени, енергийната диверсификация и други основни въпроси “.

По време на престоя си в София консултант Шолей имаше опция да прегледа част от богатото културно завещание на София и да се запознае с историята на България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР