Съветникът на американския президент Доналд Тръмп по националната сигурност Джон

...
Съветникът на американския президент Доналд Тръмп по националната сигурност Джон
Коментари Харесай

САЩ съкращават средствата за комисаря по правата на човека към ООН

Съветникът на американския президент Доналд Тръмп по националната сигурност Джон Болтън съобщи, че Съединени американски щати ще съкратят финансирането на службата на висшия комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида. С огласената от Болтън стъпка службата губи един от главните си донори. Съединени американски щати са най-големият независим донор на Организация на обединените нации, осигурявайки 22% от бюджета на организацията, оповестява Българска национална телевизия.

В изявление съветникът на Тръмп по националната сигурност сподели, че американските представители ще изчислят каква част от годишния бюджет на Съединени американски щати отива за службата на висшия комисар за правата на индивида и за Съвета по правата на индивида и ще понижат вноската си с тази сума.

Следващия месец е планувано някогашната президентка на Чили Мишел Бачелет да встъпи в служба като висш комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида, заменяйки йорданеца Зейд Раад Ал Хусейн.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР