Съветник в британското министерство на образованието подаде оставка заради разрастващ

...
Съветник в британското министерство на образованието подаде оставка заради разрастващ
Коментари Харесай

Нов сексскандал разтресе Лондон


Съветник в английското министерство на образованието подаде оставка поради разрастващ се скандал за полов тормоз на дами, наети като личен състав на непокътната единствено за мъже благотворителна демонстрация за набиране на средства предходната седмица в Лондон, съобщи Асошиейтед прес.

Държавният министър в просветителното министерство Ан Милтън заяви, че Дейвид Мелър, съпредседател на проявата на Клуба на Президентите, се отдръпва от поста на консултант в министерството след разкрития от следствие на в. " Файненшъл таймс ".

Вестникът заяви, че някои от 130-те дами, ангажирани да се грижат за обслужването на към 360 предприемачи, видни политици и финансисти, се оплакали, че на галавечерята са били подложени на полови похищения, като опипване, нецензурни мнения, неприлични оферти и държание, показва Ройтерс.

Някои от дамите съобщили, че неведнъж им били отправяни предложения " да се включат във вечеря в спалните ".

" Файненшъл таймс " изпратил скрито двама души на проявата. Според вестника на наетите дами било казано да облекат нищожни черни рокли със съответното долни дрехи и да носят " секси " високи обувки, преди да преминат под строй пред надаващите крясъци на утвърждение мъже. Те споделили, че всички е трябвало да подпишат контракт за дискретност от пет страници, от който не получили образец.

" Файненшъл таймс " показва, че Клубът на Президентите има двама съпредседатели - лондонският бизнесмен на недвижими парцели Брус Ричи и Дейвид Мелър, който има компания за първокласни артикули, в същото време ръководи мрежа от учебни заведения и е непослушен член на управителното тяло на просветителното министерство.

Публикацията на вестника провокира всеобщо отвращение и незабавни диспути в Народното събрание.
Пред Камарата на общините Ан Милтън осъди остро описаното държание и изрази учудване, че през 21-ви век е допустимо да се случва сходно нещо.

Говорител на английската министър-председателка Тереза Мей сподели, че тя се почувствала неудобно, четейки изнесеното от вестника.

" Министър-председателката се почувства неловко от известията, които прочете тази заран. Казвам " известията " частично тъй като е ясно, че става дума за събитие, на което тя не би могла да бъде поканена, тъй като е жена ", сподели пред кореспонденти представителят, представен от Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР