Съветник по външна политика в кабинета на министър-председателя Пламен Орешарски,

...
Съветник по външна политика в кабинета на министър-председателя Пламен Орешарски,
Коментари Харесай

Режимът в Киев става все повече икономически неизгоден за своите спонсори

 Боян Чуков Съветник по външна политика в кабинета на министър-председателя Пламен Орешарски, както и външнополитически консултант и секретар по сигурността в кабинета на министър-председателя Сергей Станишев. Дипломат в Париж и Мадрид през 80-те и 90-те години.
Ситуацията на територията на някогашната УССР стартира да се трансформира все по-отчетливо. Американски и западни военни специалисти започнаха все по-често да се повтарят в своите неутешителни за Зеленски средносрочни прогнози. Режимът в Киев става от ден на ден стопански неблагоприятен за своите спонсори, които употребяват ВСУ като прокси в сраженията против Русия. Ако погледнем истината в очите, то би трябвало да се признае, че първата цел на Путин е реализирана. Украинската „ държавност “ като такава от преди 24 февруари не съществува. Путин продължава да основава неприятната за неговите съперници двоякост и неизясненост за крайните негови цели във връзка с територията на някогашната УССР. Като най-малко се смята, че Крим и Донбас не подлежат на коментар и договаряния. През последните дни стана ясно, че Херсонска и Запорожка област под някаква форма ще бъдат въвлечени в орбитата на Русия. Все по-често се разяснява завладяването на Николаевска и Одеска област от хората на Шойгу. Малко е евентуално Москва да остави неконтролируема черноморската фасада на някогашната УССР. Не е изключено Минск да се включи в сраженията против ВСУ. След 24 февруари имаше обществено огласени сходни размишления. Така както Полша има искания към най-западните територии по този начин и Беларус може да претендира най-малко за Волинска област, а и освен за нея. Тази северна територия е обитаема и от белоруси. Не е за занемаряване и фактът, че белоруската войска е надалеч по-добре въоръжена и боеспособна от полската.

На 31 май Джо Байдън разгласява във вестник The New York Times негова програмна публикация. В нея няма нищо, което да припомня за неговите изявления на 26 март във Варшава. Тогава той предвижда 200 рубли за един $. На 9 юни един $ е 60 рубли. Много показателно е заглавието на последната епистоларна изява на американския президент в The New York Times: „ Какво Америка ще прави и какво няма да прави в Украйна “. Джо Байдън не написа за гигантската борба сред демокрацията и автокрацията. Да не приказваме за битката сред светлината и мрака. Изчезнал е декламативно-патетичния разказ. Джо Байдън цитира Зеленски: „ както сподели президентът на Украйна, в последна сметка, тази война дефинитивно ще завърши единствено с дипломация “. Липсват обвинявания към Путин, че желае да „ унищожи откритите правила след Втората международна война “. Нещо повече. Съединени американски щати не желаят да смъкват от власт Путин и не търсят война сред НАТО и Русия. В цитираната публикация Джо Байдън е оставил единствено една „ алена линия “. Съединени американски щати не желаят Русия да посегне към своето атомно оръжие. Военният министър Лойд Остин също след 11 май се умълча. Само загатна, че Китай е „ главен дълготраен проблем на въоръжените сили на Съединени американски щати “. Хенри Кисинджър възпламени „ лулата на мира “ в Давос и намигна на своя сътрудник шпионин Путин. Ако той бе откровен, то нямаше да последва решение за доставка на американски ракетни системи за залпов огън на Киев. На 31 май Съединени американски щати в лицето на Джо Байдън дадоха да се разбере, че повече не са склонни да подвигат мизата в своята борба с Кремъл. Но това не е всичко. The New York Times упрекна Зеленски, че не дава цялата информация за бойните дейности на американците. Оказа се, че американското разузнаване знае повече за проектите и дейностите на руснаците, а не за тактиката и дейностите на украинците.

Остава да се види по какъв начин ще се схванат „ гълъбите “ и „ ястребите “ във Вашингтон. В последно време се активизираха тръмпистите в Съединени американски щати, което се отрази в България. Правителството на американските демократи в София „ спука гума “ и не е доста ясно по кое време ще дойде „ пътна помощ “. На смяната на позицията в Белия дом реагираха и в Германия. Аналена Бербок отхвърли среща на украинския дипломат, който се изгаври с канцлера Шолц като го назова „ афектиран бахур “ (не подсигурявам за точността на превода).

Очевидно е, че ще се търсят договаряния с Русия. По този метод, може още веднъж за четвърти път, да се спре настъплението на съветската войска. Да се получи оперативно време належащо за дестабилизиране на вътрешнополитическата конюнктура в РФ и активизиране на съветската „ партия на мира “.

У нас евроатлантическият информативен спецназ върти на цялостни обороти пропагандни клишета от преди два месеца, на които все по-малко българи имат вяра. Да се бяха най-малко малко вслушали в гласа на Джо Байдън, а не на Джордж Сорос.

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР