Съветник на турския президент отхвърли днес твърдението на саудитските власти,

...
Съветник на турския президент отхвърли днес твърдението на саудитските власти,
Коментари Харесай

Съветник на Ердоган: Версията, че Кашоги е починал при сбиване, е набързо скалъпен сценарий

Съветник на турския президент отхвърли през днешния ден изказванието на саудитските управляващи, че журналистът Джамал Кашоги е умрял при сборичкване в консулството в Истанбул, съобщи организация Ройтерс.

Кашоги бе прочут като критик на престолонаследника на Саудитска Арабия, дълготраен публицист, задграничен сътрудник, редактор и коментатор във в. " Вашингтон пост ". Той изчезна на 2 октомври, откакто влезе в консулството, с цел да получи документи, които му били нужни, с цел да се ожени.

Вчера саудитският външен министър Адел ал Джубейр сподели, че убийството на журналиста е било " голяма и сериозна неточност ", и даде обещание на фамилията му, че виновните ще бъдат осъдени. Според версията на Рияд Кашоги е умрял в консулството, откакто се сбил с хора, които срещнал там.

Турски вестници разгласиха информация за група от 15 души, за която се твърди, че е пристигнала от Саудитска Арабия особено за да чака Кашоги в консулството.

" Как е допустимо да стане юмручен пердах сред 15 млади професионални бойци и 60-годишния Кашоги, самичък и безсилен ", написа във в. " Йени шафак " Ясин Актай, който е консултант на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и другар на Кашоги. Според Актай " аргументът за гибелта на Кашоги по време на юмручен пердах е небрежно скърпен сюжет, защото е станало ясно, че скоро всички детайлности към случая ще излязат нескрито ".

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще разиска на среща през днешния ден с членове на кабинета продължаващото следствие на гибелта на Кашоги, съобщи Ройтерс. Утре Ердоган ще направи всички нужни изказвания по отношение на убийството на журналиста на среща в Народното събрание с представители на ръководещата Партия на справедливостта и развиването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР