Съветът за електронни медии за пореден път се обръща с

...
Съветът за електронни медии за пореден път се обръща с
Коментари Харесай

СЕМ призова политиците да гарантират равнопоставен достъп до информация на журналистите

Съветът за електронни медии за следващ път се обръща с апел към политиците да се придържат към цивилизационните правила на държание като подсигуряват спазването на правилата на плурализъм и равнопоставен достъп до информация на публицистите. Това се споделя в известие на Съвет за електронни медии.

В сряда на конференция на „ Възраждане ” Костадинов изиска репортерите на „ Дневник ”, „ Капитал ”, „ Медиапул ” и „ Club Z ” да изоставен залата, защото съгласно него служат на непознати страни. Костадинов употребява обидни прилагателни и самичък напусна конференцията си.

" Съветът към този момент е имал опция да съобщи, че потреблението на поучителен и голословно изострен звук от политически лица и представители на политически обединения, както и желанието им да дефинират типа на въпросите и тематиките на публицистите, са печално известни практики от предишното. Всеки опит за възпрепятстване на медиите в осъществяване на публичната им задача е посягане върху свободата на словото ", написа още в позицията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР